Al onze opdrachtgevers

Abbott

Voor Abbott verzorgen wij de opleidingen Procesoperator A en Procesoperator B. Daarnaast bieden we de training 'Praktische gesprekstechnieken op de werkvloer' aan en heeft Endoor de online training 'Train de trainer' verzorgd.

Albert Heijn

Albert Heijn biedt haar medewerkers de mogelijkheid te groeien binnen de organisatie met behulp van diverse BBL-opleidingen. Voor hen verzorgen wij de BBL opleidingen Manager Retail (niveau 4) en Assistent Verkoper (niveau 1).

Amanshoeve

Amanshoeve maakt gebruik van onze training medicatieveiligheid en de mogelijkheid om de medewerkers bekwaam te houden in de voorbehouden handelingen.

Aqua+ Sprinklersystemen B.V.

Bij Aqua+ is de vraag naar goedgeschoolde sprinklermonteurs ook erg hoog. Daarom hebben zij zich aangesloten bij De Groot Installatiegroep om zo samen sprinklermonteurs op te leiden door middel van een op maat ontwikkelde bbl-opleiding. Lees er alles over in de klantcase over de sprinklermonteur opleiding.

Arriva

Samen met Arriva en ROC van Twente heeft Endoor een opleiding tot buschauffeur ontwikkeld om zo binnen een jaar nieuwe medewerkers op te leiden tot buschauffeur. Bekijk de klantcase van Arriva.

Asito

Binnen Asito krijgen medewerkers de kans om de bbl opleidingen Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 2) en Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 3) te volgen. Deze opleidingen worden gegeven door de ervaren en deskundige docenten van ROC van Twente.

Assink Lyceum

Vanwege het opzetten van een Open Leer Centrum hebben docenten van ROC van Twente en Endoor een maatwerk scholingstraject opgezet voor onderwijsassistenten van Assink LyceumMet als doel om leerlingen beter te kunnen begeleiden bij hun planning, organisatie en leervaardigheden. Vanuit een signalerende, pro-actieve en coachende rol.

Apollo Vredestein

Voor Apollo Vredestein verzorgen wij de opleidingen Procesoperator A en Procesoperator B

Aveleijn

Voor Aveleijn hebben we de training 'Anders opgeleiden' en 'Oog voor Zorg' verzorgd. Ook biedt Endoor de mogelijkheid aan de medewerkers van Aveleijn om hun voorbehouden en risicovolle handelingen te trainen en te toetsen om zo hun kennis op peil te houden.

Bravo Beveiliging

Voor Bravo Beveiliging hebben we een versnelde opleiding Beveiliging ontwikkeld, de eerste in Twente. Deelnemers ontvangen na succesvolle afronding een mbo diploma en alle benodigde erkende branche certificaten. Lees het klantverhaal 'Samen kandidaten opleiden in de beveiligingsbranche'.

Carint Reggeland

Medewerkers van Carint Reggeland leiden wij op van Helpende naar Helpende Plus.

Dalli - De Klok

Voor Dalli Group verzorgen wij de opleidingen Procesoperator A en Procesoperator B

De Hooiberg

De Hooiberg schoolt medewerkers in diabeteszorg en medicatieveiligheid.

De Groot Installatiegroep

Het tekort aan personeel in de techniekbranche is nijpend, laat staan voor een nichebranche zoals sprinklermonteurs. Samen met WIJ Techniek en ROC van Twente is een bbl opleiding speciaal voor deze groep ontworpen. Tijdens en na de opleiding werken de deelnemers bij De Groot Installatiegroep. Lees er alles over in de klantcase over de sprinklermonteur opleiding.

Demcon

Als goed werkgever wil Demcon de medewerkers van de afdeling assemblage een basistraining 'Assemblage' aanbieden om zo de medewerkers uit te dagen zichzelf te blijven ontwikkelen, met als doel dat zij zich meer eigenaar voelen van hun werk.

De Paauw

Om het kennisniveau van de medewerkers van De Paauw naar een hoger niveau te tillen heeft Endoor een cursus over kunststoffen, rubber en extruderen ontwikkeld. De cursus wordt afgesloten met een mbo-certificaat.

De Posten

De Posten schoolt via Endoor haar medewerkers van Helpende naar Helpende Plus en Verzorgende IG.

Dijkstra Plastics

Voor meewerkende voormannen van Dijkstra Plastics heeft Endoor een maatwerk trainingstraject opgezet op het gebied van communicatie en leidinggeven. Met als doel om deze medewerkers op een praktische en inspirerende wijze de basis skills van leidinggeven en communicatie bij te brengen.

Estinea

Estinea schoolt medewerkers via de opleiding in de 3e leerweg tot begeleider maatschappelijke zorg of persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg.

EuroMouldings

De cursus meewerken in de productie wordt sinds 2021 aangeboden aan de medewerkers van EuroMouldings. Met de cursus zorgt het bedrijf ervoor dat de kennis van machine operators wordt opgefrist en zij een mbo-certificaat behalen. 

Farm Food

Farm Food wilde haar medewerkers opleiden als échte Excel experts. Daarom heeft Endoor, na de Excel basis cursus, het maatwerktraject Excel voor Gevorderden verzorgd. Lees er alles over in de klantcase van Farm Food. Daarnaast is de maatwerk cursus Zakelijk Duits in woord en geschrift aangeboden omdat er behoefte was aan het verbeteren en professionaliseren van de Duitse taal door de toename van Duitse klanten.

Grolsch

Grolsch wil huidige en nieuwe medewerkers de kneepjes van het vak leren. Hiervoor heeft Endoor een training op maat ontwikkeld genaamd 'Vakmanschap Grolsch'. Deze training is een voorproef op de opleiding Proces Operator A die Grolsch aanbiedt aan haar medewerkers. Lees de klantcase van Grolsch.

Huiskes Kokkeler

Endoor heeft voor Huiskes Kokkeler diverse trainingen verzorgd. Een voorbeeld daarvan is de korte training 'Elektrische aandrijvingen' aangevuld met NEN 9410 en rijassistentie.

JP van den Bent

Endoor | ROC van Twente heeft samen met de regiocoördinatoren van Stichting JP van den Bent een verkorte opleiding MZ3 en MZ4 ontwikkeld die past bij het unieke karakter van de organisatie. Lees het klantverhaal van JP van den Bent.

Keolis

Endoor, Keolis en Randstad bundelen hun krachten om nieuwe buschauffeurs aan te trekken en op te leiden. Na de opleiding kunnen zij direct aan de slag als buschauffeur bij Keolis. Lees er meer over in de klantcase van Keolis.

Kinderdagverblijf Bommel de Beer

Ook in de kinderopvang moeten medewerkers bijscholen. Daarom heeft kinderdagverblijf Bommel de Beer gekozen voor hercertificering Uk&Puk via Endoor

Kinderdagverblijf De Drie Biggetjes

Ook in de kinderopvang moeten medewerkers bijscholen. Daarom heeft kinderdagverblijf De Drie Biggetjes gekozen voor hercertificering Uk&Puk via Endoor.

Liberein

Voor de medewerkers van Liberein verzorgt Endoor de training voor werkbegeleiders in de zorg. Dankzij de training krijgen de werkbegeleiders handvatten en kennis hoe stagiaires in de praktijk te ondersteunen bij hun studie. Daarnaast leidt Endoor de Helpenden van Liberein op naar Helpende Plus en Verzorgende IG.

Livio

De Helpenden van Livio worden door Endoor | ROC van Twente opgeleid tot Helpende Plus.

Medisch Spectrum Twente

Om medewerkers van het Klantcontact Centrum binnen het MST om te scholen naar Medisch Secretaresse, heeft Endoor een maatwerktraject ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de medewerkers in hun kracht blijven, goed kunnen functioneren in de functie van Medisch Secretaresse met als effect daaruit voorvloeiend een betere dienstverlening richting de patiënt. Lees de klantcase van MST.

 

Daarnaast worden elk jaar medewerkers van MST opgeleid tot Doktersassistent.

Morssinkhof Groep

Morssinkhof Groep biedt haar medewerkers een cursus aan om te groeien als praktijkopleider. De training voor praktijkopleiders zorgt ervoor dat de praktijkopleiders worden geprofessionaliseerd: ze coachen, motiveren en beoordelen studenten. De training geeft de medewerkers handvatten om zo objectief en betrouwbaar mogelijk tot een beoordeling te kunnen komen. De training wordt gegeven door de ervaren docenten van ROC van Twente.

NS

Al sinds 2012 werken Endoor | ROC van Twente en NS samen om diverse opleidingen te ontwikkelen voor het opleiden van huidige en nieuwe medewerkers. Zo hebben we samen de opleidingen Elektrotechniek (niveau 4) en Mechatronica (niveau 2) voor de NS ontwikkeld. Ook zijn veel van deelnemers van de opleiding Machinist Railvervoer afkomstig van de NS.

Ocon

Ocon koos voor Endoor voor een training op maat voor hun medisch secretaresses.

ObT

Endoor | ROC van Twente verzorgt de maatwerk cursus Klassenmanagement voor de Onderwijsassistenten van ObT. Daarnaast heeft Endoor een scholingstraject opgezet voor de mobiliteitspool van onderwijsassistenten.

Tijdens dit traject worden onderwijsassistenten bijgeschoold en ontvangen ze praktische tips en ondersteuning binnen het organiseren van klassenmanagement. Lees er meer over in de klantcase 'Cursus op maat voor onderwijsassistenten'.

Preston Palace

Preston Palace wil graag dat haar medewerkers zich verder ontwikkelen. Door als werkgever diplomagerichte scholing aan te bieden, op verschillende niveaus, wordt het personeel deze mogelijkheid geboden. In samenwerking met Endoor biedt Preston Palace onder andere de bbl-opleidingen Medewerker Facilitaire Dienstverlening niveau 2 en 3. Lees er meer over in de klantcase van Preston Palace.

Daarnaast heeft Endoor een maatwerk scholingstraject opgezet voor basiskoks en allround koks, en een traject Duits om de Duitse klanten beter en professioneler te woord te kunnen staan en daardoor de gastbeleving en dienstverlening te verbeteren.

Randstad Boost

In samenwerking met Randstad Boost Vakopleidingen bieden we de bbl-opleidingen Operator A (niveau 2) en Operator B (niveau 3) aan. Een mooie kans voor mensen die de stap willen maken naar de techniek.

RIBW

RIBW vindt het belangrijk dat hun werkbegeleiders goed zijn getraind in hun begeleiding van stagiaires. Daarom volgt deze groep de training werkbegeleiding in de zorg. Daarnaast ziet RIBW dat de zorgvraag bij hun clienten toeneemt. Omdat de medewerkers veelal een opleiding Maatschappelijke zorg hebben gevolgd krijgt deze groep een extra training Oog voor zorg.

Salut

Om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid op een goede en structurele wijze over te brengen binnen Salut is een maatwerk scholingstraject opgezet. Met als doel dat medewerkers het gedachtegoed niet alleen voor zichzelf, maar ook op een goede en positieve wijze kunnen inzetten in het eigen werkveld.

Scapino

Al jaren verzorgt Endoor | ROC van Twente de BBL-opleidingen Verkoopspecialist (niveau 3) en Leidinggeven (niveau 4) voor de medewerkers van Scapino.

Sekisui

Voor Sekisui heeft Endoor de training 'PLC basisbegrippen' verzorgd met daaraan ter grondslag een AMN talentscan.

Sportaal

Om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid op een goede en structurele wijze over te brengen binnen Sportaal is een maatwerk scholingstraject opgezet.

Met als doel dat medewerkers het gedachtegoed niet alleen voor zichzelf, maar ook op een goede – en positieve wijze kunnen inzetten in het eigen werkveld.

TenCate

Ten Cate biedt haar medewerkers een cursus aan om te groeien als praktijkopleider. De training voor praktijkopleiders zorgt ervoor dat de praktijkopleiders worden geprofessionaliseerd: ze coachen, motiveren en beoordelen studenten. De training geeft de medewerkers handvatten om zo objectief en betrouwbaar mogelijk tot een beoordeling te kunnen komen. De training wordt gegeven door de ervaren docenten van ROC van Twente.

TenneT

Om het personeelstekort tegen te gaan, hebben TenneT, ROC van Twente en Endoor de koppen bij elkaar gestoken om zo hoogspanningstechniek te integreren in de mbo opleiding elektrotechniek als keuzedeel. Dit keuzedeel is ook te volgen door zij-instromers en (nieuwe) medewerkers van netwerkbeheerders. Lees er alles over in de klantcase 'Hoogspanningstechnicus'.

Thuisgenoten

Endoor is gaandeweg in de rol van vaste opleidingspartner van Thuisgenoten gegroeid. We verzorgen onder andere Helpende niveau 2, Training Thuisbegeleiding en Training Medicatieveiligheid voor de medewerkers van Thuisgenoten. De zorginstelling heeft veel aandacht voor het opleiden en her- of omscholen van hun medewerkers, omdat ze altijd kwalitatieve zorg willen bieden. Lees de klantcase van Thuisgenoten.

Thuisteam Twente

Om de medewerkers van Thuisteam Twente te stimuleren zich verder te ontwikkelen en beter bekend te maken met de problematieken van de cliënten, heeft Thuisteam Twente in samenwerking met Endoor de training Thuisbegeleiding aan hen aangeboden. Lees de klantcase van Thuisteam Twente.

Thuiszorg Eanske

Thuiszorg Eanske vindt het belangrijk dat medewerkers weten hoe de wet WMO en de sociale kaart van Enschede/Twente eruit ziet. Het werd een succesvol maatwerktraject.

TMZ

TMZ heeft ervoor gekozen de Helpenden op te leiden naar gecertificeerde Helpende Plus. Dat doen ze samen met Endoor | ROC van Twente. 

 

Tragter Groep

De monteurs van Tragter Groep hebben een cursus Elektrotechniek gevolgd. Daarnaast heeft Endoor een aanvullende / verdiepende cursus verzorgd voor de BMI monteurs.

Twente Milieu

Voor Twente Milieu heeft Endoor de training 'Elektrische aandrijving' verzorgd.

Twentse ZorgCentra

De Twentse ZorgCentra heeft behoefte aan nieuwe medewerkers. Via verschillende trajecten leiden ze samen met Endoor nieuwe mensen op. Dat gaat via het maatwerktraject Anders opgeleiden om mensen met een aanverwant diploma sterker te maken in het werk. Ook kiest DTZC voor scholing van begeleider maatschappelijke zorg en persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg versneld via de derde leerweg.

Twentsche Kabelfabriek

De Twentsche Kabelfabriek biedt sinds 2021 de bbl-opleidingen Mechanisch Operator A (niveau 2) en Mechanisch Operator B (niveau 3) aan haar medewerkers. Deze opleidingen worden uitgevoerd door de ervaren en deskundige docenten van ROC van Twente.

Total

Al jaren verzorgt Endoor | ROC van Twente de BBL-opleidingen Verkoopspecialist (niveau 3) en Leidinggeven (niveau 4) voor de medewerkers van Total. Daarnaast heeft Endoor een maatwerktraject leidinggeven opgezet inclusief DISC assessment voor alle (assistent) tankstation managers in Nederland.

University of Twente

Voor de medewerkers in de beveiliging van University of Twente heeft Endoor | ROC van Twente de maatwerk cursus Communicatie en Omgaan met weerstand verzorgd.

Van Nieuwpoort

Bij Van Nieuwpoort EPS Products in Goor zijn medewerkers gepromoveerd tot meewerkend voorman. Met de op maat ontwikkelde training Leidinggeven zorgden wij ervoor dat zij de leidinggevende skills aangeboden kregen en zo hun functie nog beter kunnen uitvoeren. Lees het klantverhaal 'Leidinggevende skills ontwikkelen bij Van Nieuwpoort EPS Products'.

Wimm

Samen met Wimm hebben we vormgegeven aan de MBO Mini Masters die zij aanbieden. Daarnaast verzorgden we een maatwerk cursus voor leidinggevenden met management & organisatie, projectmatig werken, bedrijfsprocessen, HRM en praktisch leidinggeven als speerpunten.

Witte Van Moort

Bij Witte Van Moort ontstond de behoefte aan een training Robot Programmeren (ABB). De op maat gemaakte training is hands-on en afgestemd op het niveau van het individu.

Ziengs

Al jaren verzorgt Endoor | ROC van Twente de BBL-opleidingen Verkoopspecialist (niveau 3) en Leidinggeven (niveau 4) voor de medewerkers van Ziengs.

ZGT

ZGT leidt via Endoor medisch secretaresses op via de opleiding Doktersassistent. Net als MST vinden zij dit een kwalitatief goede opleiding voor deze doelgroep.

 

Zorggroep Sint Maarten

Zorggroep St.Maarten schoolt medewerkers van Helpende naar Helpende Plus.

 

Zorgschakel Enschede

Zorgschakel overkoepelt De PostenLibereinLivio en Zorggroep Manna. In gezamenlijkheid leiden deze 4 organisaties via Endoor medewerkers op naar Verzorgenden IG en Helpende Plus. Ook hebben de vier Twentse zorgorganisaties hun krachten gebundeld om enthousiastelingen in te laten stromen in de ouderenzorg door middel van een voorschakeltraject.

 

Zozijn

Zozijn in Wilp vindt kwaliteit in opleidingen van belang. Daarom kiezen ze voor Endoor | ROC van Twente. Nieuw is daarin dat medewerkers worden geschoold in de gecertificeerde leereenheden uit de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Dus meer beroepsgericht en niet voor een compleet diploma.