Opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg | mbo 4 - 3e leerweg

Haal je Maatschappelijke Zorg niveau 4 diploma in 52 lesdagen!

 

Je werkt als (ambulante) (thuis)begeleider, groeps- of woonbegeleider in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, maatschappelijke opvang, welzijnsinstellingen, psychiatrie of verslavingszorg. Je biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking (verstandelijk, lichamelijk, zintuiglijk of meervoudig), dementie/alzheimer, psychische aandoening, verslaving of een andere ziekte of aandoening.

 

Je begeleidt mensen van alle leeftijden. Je ziet hoe ze hun mogelijkheden kunnen benutten en zo omgaan met hun beperking, aandoening, ziekte of stoornis. Zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven, zichzelf kunnen redden en meedraaien in de samenleving. Begeleiden bij complexe zorgvragen, werk en relaties is hier een onderdeel van. Je activeert en motiveert zodat mensen kunnen (blijven) meedraaien in gezin, familie, woonvoorziening en maatschappij. Zo word jij de rots in de branding voor jouw client(en).

inhoud opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg

Je werkt zelfstandig en gedisciplineerd. Je toont initiatief en durft de leiding te nemen. Samenwerken en overleggen vind je belangrijk, net als aandacht en begrip tonen. Je gaat dan ook goed met mensen om. Je kunt uitstekend plannen en organiseren en bent heel flexibel.

 

Tijdens de opleiding leer je niet alleen je eigen creativiteit te ontwikkelen, maar ook de begeleiding van activiteiten voor cliënten. Ook leer je hoe je met en in groepen kunt samenwerken, je krijgt kennis aangereikt over ziektebeelden en gedragsstoornissen, hoe werken medicijnen en hoe dien je deze toe, methodieken van begeleiding en het methodisch werken (werken met zorg/leefplannen).

duur

Aantal bijeenkomsten: 52
Duur bijeenkomst: 8 uur
Moment van de dag: overdag (hele dag)
Zelfstudie: 8 uur per week
Looptijd: 64 weken

verwachte startdatum

1e week november 2024
Kosten: € 4615,-
Al onze cursussen, trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

interesse?

toelatingsvoorwaarden

Je hebt een (leer)werkplek als persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg nodig bij een erkend leerbedrijf (minimaal 18 uur per week). Daarnaast heb je nodig: een diploma vmbo kaderberoeps-, gemengde of theoretische leerweg of een overgangsbewijs van 3- naar 4- havo/vwo of een mbo-diploma niveau 3 of een gelijkwaardig diploma.

waardepapier

Na succesvolle afronding ontvang je het diploma Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4.

kosten

Kosten opleiding: €4615,-

Studiematerialen: €550,-

Op de website van ROC van Twente meld je je aan voor de opleiding Persoonlijke Begeleider Maatschappelijke Zorg
Aanmelden

subsidiemogelijkheden

Voor deze opleiding is het mogelijk subsidie aan te vragen om tegemoet te komen in de kosten. Bekijk alle subsidiemogelijkheden.



Enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in voor de cursus.
Heb je toch nog vragen? Stel je vraag via de mail!
meer informatie     mail ons     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.