Het vergroten van mobiliteit
op de arbeidsmarkt doen
we samen!

Endoorstart is een label van Endoor om groepen zij-instromers, herintreders en werkzoekenden op te leiden in een voor hun nieuwe branche: een loopbaanswitch naar kansrijke beroepen. Endoorstart ontwikkelt hiervoor versnelde en flexibele opleidingstrajecten op maat. 

Voor wie?

Endoorstart komt graag in contact met organisaties in Twente om voor werknemers of werkzoekenden versnelde en flexibele opleidingstrajecten op maat te ontwikkelen. In de bouw, ICT, zorg, techniek, facilitair en nog veel meer sectoren, zijn er veel kansrijke beroepen. Zo verlagen we samen de drempels voor succesvolle carrièreswitches naar kansrijke beroepen. Fijn voor de arbeidsmarkt en Twente!


Ja, ik wil meer weten
Interessant om samen te werken met meerdere organisaties in de regio Twente om krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Endoor heeft zich bewezen als professionele opleidingspartner.
- Adviseur Gemeente Twente

1. Wat is het doel van Endoorstart?

Het doel van Endoorstart? Endoorstart heeft tot doel om mensen met ervaring en vaardigheden door te laten groeien naar een nieuw beroep of vakgebied. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen van werkeloosheid, boventalligheid of reïntegratie naar kansrijk werk te begeleiden. Door de Coronacrisis zijn er veel banen verloren gegaan en er zullen nog meer volgen. Er is ook een keerzijde: in diverse branches is er door deze crisis juist een tekort aan personeel. Ook voor de Coronacrisis was in sommige branches zoals de techniek en IT al een grote vraag naar medewerkers. Omscholing naar een kansrijk beroep biedt dus grote kansen voor degenen die net hun baan zijn verloren, het risico lopen deze kwijt te raken, willen geïntegreren in een andere functie en voor zzp’ers die geen werk meer kunnen krijgen. 

2. Voor wie is Endoorstart?

  • voor gemeenten, uitkeringsinstanties, Werkplein Twente, Lerenwerkloket Twente, Loopbaanstation, sociale partners
  • voor uitzendorganisaties
  • voor werkgevers met onvervulde vacatures 
  • voor werkgevers die moeten reorganiseren en genoodzaakt zijn om een groep werknemers te laten gaan 
  • voor samenwerkende (MKB) bedrijven met een zelfde opleidingsvraag
  • voor reïntegratiebedrijven die kandidaten begeleiden van werk naar werk

3. Het belang van Endoorstart voor de regio Twente?

Endoor werkt graag samen in de regio Twente met gemeenten, UWV, Werkplein Twente, Leerwerkloket Twente, Loopbaanstation, uitzendorganisaties en Sociale Partners VNO-NCW, FNV, CNV om uitkeringsgerechtigden om te scholen naar kansberoepen en werkenden om te scholen van werk naar werk. Hierin vervult Endoor de rol van opleidingspartner. Op die manier slaan we twee vliegen in één klap: minder werkzoekenden en minder krapte op de arbeidsmarkt. 

4. Wat biedt Endoorstart werkgevers en werknemers?

Een meerjarige studie bij een carrièreswitch duurt vaak te lang voor zowel de werkgever als werknemer. Daarom biedt Endoorstart verkorte opleidingstrajecten op maat. Rekening houdend met het niveau van de groep. Daarmee heeft een werkgever sneller de beschikking over een goed opgeleide werknemer. En heeft een werknemer sneller een andere functie.

Geïnteresseerd?

Werk je bij een organisatie die werkzoekenden wil opleiden naar kansrijk werk? Of ben je een werkgever die (nieuwe) medewerkers wil opleiden? Bel Marjolein of Lilian op 088-1021100. Of stuur ons een mail.

Ben je een kandidaat?

Meld je dan aan bij Leerwerkloket Twente of Werkplein Twente. Of stuur ons een mail, dan zorgen wij dat het bij het juiste loket komt.
Mailen

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.