Breng de competenties van jouw medewerkers in beeld met de Endoor TalentScan

Voordat je start met een scholingstraject binnen jouw organisatie, is het belangrijk inzicht te krijgen in het huidige niveau, de technische kennis en leerbaarheid van jouw (toekomstige) medewerkers. Alleen op die manier kunnen gepaste scholings- en opleidingsactiviteiten worden ontwikkeld.

 

Endoor biedt daarom de TalentScan aan waarmee kwaliteiten, persoonlijkheidskenmerken, competenties en opleidingsniveau van iedere werknemer in kaart worden gebracht.

 

De Endoor TalentScan bestaat uit een AMN-Talentscan en een Criterium Gericht Interview (CGI). Met deze tests weten we zeker dat de opleidingen die we op maat maken, passen bij jouw medewerkers en de vraag binnen de organisatie.

 

AMN-Talentscan

De AMN-Talentscan bestaat uit een 2 uur durende online test en heeft als doel het in kaart brengen van de cognitieve capaciteiten, persoonlijkheidskenmerken en competenties van de deelnemer. Op basis van dit totaalbeeld kan een inschatting van het niveau van de deelnemer worden gemaakt. 

 

DISC-analyse

Wie zijn communicatie en gedrag wil verbeteren, kan in onze ogen niet zonder het DISC assessment als vertrekpunt. Het inzetten van het DISC assessment maakt het makkelijker om elkaar te begrijpen. De uitkomst zal ertoe leiden dat een medewerker zijn/haar eigen handelen beter begrijpt en maakt hem/haar bewuster van zijn/haar eigen communicatiestijl. De deelnemer ontvangt een uitgebreide Persoonlijk Profiel Analyse met een gedragsanalyse van zijn/haar sterktes en aandachtspunten.

 

Criterium Gericht Interview (CGI)

Een criterium gericht interview is een geschikte methode om een beeld te kunnen vormen van kwaliteiten en opgedane kennis van de deelnemer. De interviewer stelt volgens de STARR-methodiek vragen. STARR staat voor Situatie-Taak-Actie-Resultaat-Reflectie. De uitkomst van dit CGI zal verwerkt worden in een overzicht en geeft een goed beeld van het technische niveau, de aanwezige kennis en de eventueel ontbrekende kennis van de deelnemer.

 

Een adviseur helpt je op weg

Onze deskundige adviseurs gaan met jou om tafel om te kijken of de Endoor TalentScan noodzakelijk en belangrijk is voor jouw scholingsvraag. Heb je een specifieke scholingsvraag en ben je benieuwd wat Endoor hierin kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. We helpen je graag verder!

Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Bel Marjolein of Lilian op
088 - 1021100. Of stuur ons een mail.
Mailen