Latijnse medische termen in facturen? Geen probleem meer voor de medewerkers van Menzis.

Auris dextra, pleuritis, fibula… Medewerkers van Menzis komen veel medische termen tegen in buitenlandse facturen. Dankzij de training van Endoor weten ze nu precies wat deze betekenen.

 

De vraag 

Wie voor de afdeling ‘Menzis facturering buitenland’ werkt, moet facturen in verschillende talen verwerken. Daarin worden veel medische termen in het Latijn en Grieks gebruikt. Dan is het handig als je de medische taal kent en je niet alles hoeft op te zoeken. Daarom vroeg Menzis ons om de medische woordenschat van hun medewerkers bij te spijkeren. 

 

Onze aanpak 

Speciaal voor Menzis ontwikkelden we een training op maat. Met als belangrijkste uitgangspunt: alles wat de deelnemers leren, moeten ze meteen kunnen toepassen in hun werk. En dus brachten we eerst in kaart welke termen het meest voorkomen in de praktijk.

 

Het resultaat 

In het pand van Menzis in Enschede brachten we Menzis-medewerkers in 10 dagdelen de basis van de medische terminologie bij. Het resultaat? Onze deelnemers waren enthousiast. Vooral over het praktijkgerichte en persoonlijke onderwijs. Het belangrijkste: ze kunnen hun werk nu sneller doen én voelen zich zelfverzekerder in hun functie.

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn

Bel Elma Lubberink

Adviseur 06 - 29541796 elubberink@endoorleren.nl