Samen met Arriva en ROC van Twente nieuwe buschauffeurs opleiden

 

Toen er bij Arriva nieuwe vervoersgebieden bij kwamen, ontstond de vraag naar nieuwe buschauffeurs. Een perfecte manier om in samenwerking met hen een op maat gemaakt BBL-opleidingstraject aan te bieden voor het opleiden van nieuwe buschauffeurs. Het opleidingstraject wordt voor de deelnemers volledig vergoed door Arriva en duurt maximaal een jaar. Ook zullen de deelnemers tijdens de opleiding een vergoeding krijgen zodat ze werkend kunnen leren.

 

Dit is niet het eerste opleidingstraject dat we samen met ROC van Twente voor Arriva verzorgen. Eerder dit jaar is namelijk de eerste groep nieuwe buschauffeurs opgeleid. De theorie van de opleiding buschauffeur wordt verzorgd door het mbo-college Transport, Logistiek & Mobiliteit van ROC van Twente, waarna de theorie in praktijk wordt gebracht middels de faciliteiten van Arriva.

 

Op 21 november 2019 was het de beurt aan de tweede groep nieuwe buschauffeurs. Met een gezamenlijke intake dag op ROC van Twente locatie De Sumpel in Almelo, werden de deelnemers aan elkaar en aan hun begeleiders en docenten voorgesteld.

 

“Mijn eerste indruk van de groep is hartstikke goed. Ze hebben allemaal een positieve instelling en zijn gemotiveerd. Ik ga ervan uit dat zij allemaal de opleiding met succes voltooien en uiteindelijk een vaste aanstelling krijgen bij Arriva. Herman (docent ROC van Twente) zorgt altijd voor een hoog slagingspercentage, dus ik heb er alle vertrouwen in!”

- Sander Kavelaar - coördinator BBL-traject @ Arriva
WhatsApp Image 2019 11 21 at 13.07.36 111954223752

 

In een jaar zullen de deelnemers worden opgeleid tot volwaardige buschauffeurs. De theorie wordt gedoceerd door de ervaren docenten van ROC van Twente. Het vakkenpakket bestaat uit onder andere de standaard vakken zoals talen en rekenen, maar ook leren omgaan met agressie in het verkeer en leefstijl. Na een aantal maanden theorie, zal de rijles van start gaan en zullen de deelnemers hun rijbewijs D halen. Met het diploma en rijbewijs op zak in combinatie met goed functioneren, zullen zij een vaste aanstelling krijgen bij Arriva en direct aan de slag kunnen.

 

“We besteden erg veel aandacht aan dat wat nodig is. Ik heb er hele goede gevoelens bij. Het wordt een leuke klas. Ik hoop dat ze het net zo leuk vinden als ik! En ik heb ze gelijk wat huiswerk meegegeven.”

- Herman Kobes – docent opleiding Buschauffeur @ ROC van Twente
WhatsApp Image 2019 11 21 at 13.22.36 111954223697

 

Niet alleen de docent vanuit ROC van Twente en de begeleider van Arriva zijn enthousiast. Ook de deelnemers kunnen niet wachten om te starten met de opleiding tot buschauffeur.

 

Dave: “Ik heb altijd gewerkt in de Customer Service en als bijbaan was ik Fitness Coach. Ik vind het belangrijk dat mensen met een goed gevoel naar huis gaan. Maar nu vond ik het tijd voor wat anders. Tijdens het uitlaten van mijn hond, liep ik langs een busstation waar net een stel vrolijke mensen uitstapten en toen dacht ik: “Dat wil ik doen!”. De deelnemers die samen met mij deze opleiding tot buschauffeur volgen zijn erg sociale mensen, het is een leuke groep. Ik heb er zin in!”

 

WhatsApp Image 2019 11 21 at 12.36.52 111954223620

 

Arianne: “Vroeger wilde ik altijd vrachtwagenchauffeuse worden, maar dit was lastig te combineren met het leven thuis. Toch is het altijd blijven knagen. Op het moment dat ik toe was aan een nieuwe baan, attendeerde iemand in de familie mij op deze opleiding tot buschauffeur bij Arriva. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en onderweg te zijn, dus een baan als buschauffeuse is me op het lijf geschreven. De groep is erg gezellig en gemotiveerd. We zijn allemaal verschillend maar hebben hetzelfde doel. En ik ben blij dat er meerdere vrouwen in de groep zitten!”

 

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn
Bel Jacqueline Mens-Bolhuis Adviseur 06 - 10120274 jmens@endoorleren.nl