Medewerkers Farm Food leren Excel toe te passen in de praktijk

Voor veel bedrijven biedt de basis van Microsoft Excel op administratief gebied goede ondersteuning, maar hoe leert men het programma als een échte expert te gebruiken? Bij Farm Food, producent van hondenvoeding uit Nijverdal, is na Excel Basis het maatwerktraject Excel voor Gevorderden verzorgd om alle ins- en outs van het spreadsheet-programma te weten te komen.

 

Behoefte voor optimaal gebruik van Excel

“De keuze voor Excel voor Gevorderden is ontstaan doordat we veel met Excel werken binnen ons bedrijf. Daardoor ontstond de behoefte om hier optimaal gebruik van te maken en ons hier verder in te verdiepen’’ geeft Sharon van Dijk, coördinator vanuit Farm Food aan. Nadat enkele medewerkers van Farm Food de cursus Excel Basis hadden gevolgd was er binnen de organisatie behoefte naar een verdieping in het programma, en die kwam er.

 

Waardevolle inzichten

Door het volgen van het traject Excel voor Gevorderden kregen de medewerkers van Farm Food nét die waardevolle inzichten wat voor hen toegevoegde waarde biedt in de dagelijkse werkzaamheden. Onder andere het gebruik van nieuwe rekenfuncties, formules en filters in Excel zijn erg bruikbaar gebleken, maar vooral het maken en gebruiken van draaitabellen is een échte aanvulling geweest voor de deelnemers.

 

Ruimte voor eigen inbreng

De cursus Excel vond plaats op bedrijfslocatie bij Farm Food. Hier waren alle faciliteiten aanwezig om de lessen mee te kunnen verzorgen. Behalve de lesinhoud was er ook ruimte voor inbreng van de deelnemers zelf, hierdoor kwamen onderwerpen aan bod waar ook echt in de praktijk behoefte aan was. De wisselwerking tussen de docent en de deelnemers en de eigen invulling van de lessen maakte het zo tot een écht maatwerktraject.

"De cursus Excel voor Gevorderden heeft ons opgeleverd dat we een stuk zekerder zijn in het werken met Excel en ook slimmer gebruik maken van het programma."

- Sharon van Dijk, Coördinator Farm Food

Bekijk het traject dat op maat bij Farm Food is verzorgd


vrijblijvend gesprek?

LinkedIn
Bel Arjan Bieleveldt Adviseur 06 - 39 11 40 43 abieleveldt@endoorleren.nl