Omscholing bij MST

Media

MST is een kwalitatief hoogwaardig ziekenhuis, dat ingericht wil zijn op de gezondheidszorg van de toekomst. De komende jaren verandert de zorg ingrijpend, zowel voor de patiënt als de zorgmedewerker. Veranderingen in de zorg hebben gevolgen voor de zorgmedewerkers. Om patiënten beter te kunnen bedienen, zag MST zich gedwongen het Klantencontact centrum (KCC) op te heffen.

 

Voor de medewerkers van deze afdeling is gekeken of herplaatsing mogelijk is. MST spant zich in om het merendeel van de medewerkers een nieuwe werkplek aan te bieden binnen de poliklinieken mogelijk in de functie van Medisch Secretaresse.

 

Maatwerktraject tot Medisch Secretaresse door Endoor

In samenwerking met MST is een maatwerktraject samengesteld waar medewerkers van het voormalige Klantencontact Centrum kunnen uitgroeien tot Medisch Secretaresse. Het doel is om medewerkers in korte tijd zo goed mogelijk toe te rusten op een andere functie. Scholing op maat in-house bij MST moet ervoor zorgen dat medewerkers in hun kracht blijven, goed kunnen functioneren in de functie van Medisch Secretaresse met als effect daaruit voorvloeiend een betere dienstverlening richting de patiënt.

Deelnemers waren zo enthousiast dat ze vroegen om een vervolgcursus op het gebied van Medisch Engels!

- Inge Vreeman (opleidingsadviseur MST)

De opleiding is vooral gericht op het klassikaal leren van secretariële werkzaamheden en medische terminologie. In 20 lesdagen van 4 uur worden onder andere vaardigheden zoals Zakelijk Engels en Nederlands en corresponderen en administreren geleerd. Maar ook Anatomie, Fysiologische en Medische Terminologie werden uitgebreid behandeld.

 

Verpleegkundige van de Toekomst

In het verleden heeft MST ook een maatwerktraject samengesteld samen met Endoor om de vaardigheden en kennis van de mbo-verpleegkundigen op te frissen. Deze training ‘Verpleegkundige van de toekomst’ richt zich op verpleegkundigen die meer de regie op zich nemen. Werkend vanuit de Camned-rollen gaat deze training over klinisch redeneren, empowerment&client versterkend werken, evidence based practise en coachen en verpleegkundig leiderschap.

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn

Bel Elma Lubberink

Adviseur 06 - 29541796 elubberink@endoorleren.nl