Nieuwe en huidige medewerkers Grolsch leren de kneepjes van het vak. Gewoon onder werktijd en op locatie

Grolsch wil huidige en nieuwe werknemers de kneepjes van het vak leren. Endoor ontwikkelde een opleiding op maat: ‘Vakmanschap Grolsch’, zodat de brouwerij verzekerd is van goede vakmensen. Nu én in de toekomst. 

 

De vraag 

In de brouwerij van Grolsch zijn de procesoperators onmisbaar. Zij staan in de ruimte waar het bier in flessen of blikken wordt gegoten. Hier controleren ze of er geen blikje vastloopt, en er geen machines in storing gaan. Daar is specifieke, technische kennis voor nodig. Kennis die dreigt te verdwijnen als straks een deel van de procesmanagers met pensioen gaat. Grolsch wil geïnteresseerden de kans geven dit werk te doen, zonder dat ze hiervoor een hele dagopleiding hoeven volgen. Endoor is gevraagd een passende opleiding te ontwikkelen. 

 

Onze aanpak

Samen met Zone.college (een school voor mbo & vmbo-onderwijs) hebben we een opleiding ontwikkeld voor huidige en nieuwe werknemers. Hierin leren deelnemers alles over de werking van de machines. Leren op locatie en onder werktijd, zodat het werknemers zo weinig mogelijk tijd kost.

 

Het resultaat 

Huidige werknemers frissen hun kennis op, waardoor ze problemen sneller signaleren en oplossen. En veelbelovende talenten leren in no time het vak. Zodat Grolsch de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. De opleiding overlapt deels met de reguliere dagopleiding tot Proces Operator A. Dus willen werknemers doorleren? Dan hebben ze de basis vast gelegd. 

‘"Mijn verwachting? Dat het gevoel van eigenaarschap groeit. En dat de prestaties verder verbeteren. Maar nog belangrijker vind ik het dat medewerkers het naar hun zin hebben bij Grolsch. Zodat we een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven."
- Marcel Hems, Manager Packaging Grolsch
Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Stel je vraag aan Jacqueline Mens-Bolhuis.
Bel 06-10120274 of mail haar.
Mailen

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn

Bel Jacqueline Mens-Bolhuis

Adviseur 06 - 10120274