Randstad, Endoor en Keolis bundelen hun krachten. En lossen het tekort aan buschauffeurs op

Een opleiding, een diploma en een vaste baan in één. Endoor, Keolis en Randstad bundelen hun krachten. Via Endoor als beroepsopleider worden de buschauffeurs goed geschoold en kunnen zij meteen aan het werk bij Keolis. 

 

De vraag 

Hoe trek je goede vakmensen aan? In de sector vervoer en logistiek is dit een flinke uitdaging. Want het is steeds moeilijker om alle vacatures in te vullen. Dat vraagt om een slimme oplossing. En die kwam er.

 

Onze aanpak 

Endoor, vervoerder Keolis en uitzendbureau Randstad hebben hun krachten gebundeld. En doen allemaal precies dát waar ze goed in zijn. Dat ziet er zo uit: Randstad zoekt en selecteert veelbelovende kandidaten, de docenten van ROC van Twente voert de mbo-opleiding die werken met leren combineert uit en Keolis verzorgt alle praktijklessen. Doen studenten het goed? Dan halen ze aan het eind van de rit een mbo 2-diploma. En krijgen ze bij Keolis direct een vast contract aangeboden. Ze gaan dan aan de slag in Twente, Overijssel, Utrecht, Almere of op de Veluwe. In november 2018 gingen de eerste 18 deelnemers van start.

 

Het resultaat 

Keolis krijgt straks een nieuwe lichting goedopgeleide chauffeurs. Chauffeurs die bij hun afstuderen al goed zijn ingewerkt. En de deelnemers? Die krijgen een kosteloze opleiding en verlaten de schoolbanken met een dubbele winst: een mbo 2-diploma én direct een vaste baan.

Nieuwsgierig?
Bel of mail Jacqueline Mens-Bolhuis.
Bel 06-10120274
Mail

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn
Bel Jacqueline Mens-Bolhuis Adviseur 06 - 10120274 jmens@endoorleren.nl