Mbo-certificaat: Ondersteuning thuis

De leereenheid Ondersteuning thuis (C0024) biedt jou een afgerond geheel aan kennis en vaardigheden die nodig zijn om ingezet te worden in de zorg op niveau 2. Het is een onderdeel uit de opleiding Helpende zorg en welzijn waarin je breder inzetbaar wordt in de ondersteuning bij ouderen thuis. Deze ondersteuning zorgt er voor dat ouderen prettig en verantwoord langer thuis kunnen blijven wonen.

 

Om dit werk te kunnen doen is het belangrijk dat je kunt je inleven in anderen en hen respectvol behandelt. Je bent oplossingsgericht, kunt goed samenwerken, organiseren en staat open voor feedback. Natuurlijk ben je geïnteresseerd in de gezondheidszorg en nieuwe ontwikkelingen daarin. 

inhoud cursus ondersteuning thuis

Na het behalen van dit certificaat kun je aan zorgvragers ondersteuning bieden bij dagelijkse activiteiten. Je voert eenvoudige verzorgings- en huishoudelijke werkzaamheden uit volgens standaardprocedures en afspraken. Je leert onder andere hoe je de client ondersteunt bij het wonen en huishouden en bij de persoonlijke verzorging en de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Je werkt samen met het netwerk en de wijkverpleging. Je signaleert mogelijke veranderingen bij de zorgvrager en weet te handelen binnen je eigen verantwoordelijkheden. Ook weet je met wie je contact op moet nemen als dat nodig is.

 

Tijdens de cursus is er veel aandacht voor de praktijk. Je werkt minimaal 18 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Je gaat op afgesproken momenten naar school en volgt daarnaast geplande lessen op afwijkende momenten.

toelatingsvoorwaarden

Je hebt nodig:

 • een (leer)werkplek als Helpende zorg en welzijn voor minimaal 18 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een (leer)werkplek. Heb je bij aanvang van de cursus geen passende (leer)werkplek dan adviseren wij om niet met de cursus te starten. Op onze website geven we tips voor het vinden van een leerwerkplek in de zorg. Neem voor meer informatie contact op met Elma Lubberink.
 • beschikking over een laptop

Daarnaast heb je nodig:

 • een diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  of
 • een mbo-diploma Entreeopleiding niveau

duur

Aantal bijeenkomsten: 12
Duur bijeenkomst: 3 uur
Moment van de dag: overdag (hele dag)
Zelfstudie: geen
Looptijd: 12 weken

onderdeel van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn

De opleiding Helpende Zorg en Welzijn is opgebouwd uit leereenheden en verplichte onderdelen. Deze zijn los van elkaar te volgen en te stapelen. 

 

Je sluit de leereenheden af met praktijkexamens. Haal je een voldoende? Dan ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat. Dit resultaat wordt opgenomen in het diplomaregister. Met het certificaat (of certificaten) krijg vrijstellingen bij de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. 
Leereenheden infographic HZW 111849600000

startdatum en locatie

 • startdatum flexibel
  plaats Almelo
  prijs € 995,-
 • Al onze cursussen, trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

waardepapier

Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een erkend mbo-certificaat.

 

Het mbo-certificaat omvat een gedeelte uit de mbo-opleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn niveau 2’. Dit certificaat geeft vrijstelling bij doorstroom tot de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2.

subsidiemogelijkheden

Voor deze cursus is het mogelijk subsidie aan te vragen om tegemoet te komen in de kosten. Bekijk alle subsidiemogelijkheden.Enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in voor de cursus.
Heb je toch nog vragen? Stel je vraag via de mail!
direct inschrijven     mail ons     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.