27-07-2021
| Karin - BIG en Palliatieve zorg

Karin is op de weg terug naar haar roots: de zorg!

De vraag naar goed geschoold personeel wordt steeds groter bij zorgorganisaties. Dit komt grotendeels door de vergrijzing waardoor de zorgvraag toeneemt en ook zorgpersoneel dat ouder wordt. Maar ook de Coronacrisis is een aanjager geweest van het personeelstekort. Dit zal in de nabije toekomst alleen nog maar toenemen. Iedereen is nodig in de zorg. 

 

Endoor steunt oud-zorgmedewerkers die de stap nemen om terug te keren naar de zorg met advies en scholing. Karin heeft vroeger als verpleegster in de zorg gewerkt en wilde nadat haar kinderen waren uitgevlogen weer terugkeren. Dit keer gaat ze als zelfstandige aan de slag in de Palliatieve zorg. Ze vertelt over haar plannen in dit nieuwsbericht. 

Vroeger ben ik opgeleid als verpleegkundige in het ziekenhuis. Ik werkte onder andere op de hartbewaking. Door de komst van mijn kinderen besloot ik uit het onregelmatige werk te stappen. Samen met mijn man hebben we de afgelopen 20 jaar een bedrijf opgebouwd. Deze is onlangs verkocht. Dit zette me aan het denken: “wat wil ik nu gaan doen?”. Doordat de kinderen nu oud en zelfstandig genoeg zijn, wilde ik toch weer terug de zorg in. Omdat mijn BIG-registratie was verlopen, besloot ik om de modules Herregistratie BIG te volgen bij Endoor. Deze heb ik met succes afgerond waardoor mijn competenties weer up-to-date zijn. De volgende stap is om de cursus Palliatieve zorg te volgen bij Endoor. Ondertussen ben ik ingeschreven als zzp’er en ben ik van plan om na de zomer te starten als zelfstandige in de Palliatieve zorg. Op deze manier heb ik het beste van beide werelden: ondernemer én terug in de zorg!
- Karin
Zou jij ook willen terugkeren naar de zorg? Of ben je toe aan iets anders en zou jij graag in de zorg aan het werk gaan? Neem dan contact op met Elma Lubberink! Zij kan je erover adviseren.
Mail Elma

Nieuwsberichten die je misschien ook interessant vindt: