25-05-2021
| herintreder zorg aan het woord

'Ik ga terug naar waar mijn hart ligt!'

Toen Irma's kinderen het huis verlieten, begon het bij haar weer te kriebelen: ze wilde weer terug naar de zorg. Via haar werkgever kreeg ze de mogelijkheid om een verkorte opleiding te volgen om zo haar kennis en vaardigheden weer up-to-date te brengen.

 

Op dit moment is ze nog bezig met de opleiding Verzorgende IG van Endoor en verwacht ze binnen enkele weken haar terugkeer te maken in de zorg. Ze vertelt haar verhaal.

 

Irma: “Twintig jaar geleden ben ik gestopt met het werken in de zorg omdat ik kinderen kreeg en het moeilijk te combineren was met mijn werk in de bejaardenzorg. Nu zijn de kinderen groot en wilde ik heel graag weer terug. In de tussentijd heb ik huishoudelijke hulp gedaan bij mijn werkgever Thuisgenoten. Toen ze mij de 1-jarige opleiding Verzorgende IG aanboden begon het helemaal weer te kriebelen!

 

Tijdens de eerste werkdag zag ik direct werkzaamheden die ik vroeger al deed, maar door deze opleiding mag ik straks nog meer werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is pittig, maar gelukkig heb ik nog genoeg kennis van vroeger. Dit heeft me erg geholpen.

 

De les die me het meest bij is gebleven is de verpleegkundige handelingen uitvoeren in het skillslab. Daar hebben we situaties nagebootst waardoor veel kennis is bijgebleven. In mijn groep zaten twee deelnemers die nog nooit in de zorg hadden gewerkt en een deelnemer die net als ik terug de zorg in wilde. Door de diversiteit hebben we veel van elkaar kunnen leren.

 

Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet: terug waar mijn hart ligt!”

Begint het bij jou ook weer te kriebelen om terug te keren naar de zorg? Doe dan de ZorgOpleidingsWijzer om te ontdekken welke opleiding past bij jou en jouw vooropleiding!
Doe de ZorgOpleidingsWijzer