Een baan als Verzorgende IG, daar kom je met een opleiding van Endoorstart.

Door het tekort aan goedgeschoold personeel in de zorg is de opleiding Verzorgende IG beschikbaar voor zowel mensen die al in de zorg werken, als zij-instromers die graag in de zorg willen werken.

 

Binnen 46 weken een baan als Verzorgende IG met Endoorstart

IG betekent individuele gezondheidszorg. Je werkt in een verpleeg-, verzorgingshuis of thuiszorg. Je helpt mensen zelfstandig te functioneren en hebt oog voor hun welbevinden. Ook geef je advies, verstrek je medicijnen en houd je het zorgdossier bij. Je werkt zelfstandig en organiseert zorg rondom de zorgvrager. Met jouw hulp zorg je ervoor dat mensen zichzelf zo goed en zo lang mogelijk kunnen redden.

 

Inhoud van de opleiding 

Wil je de opleiding versneld doorlopen dan kies je voor de 3e leerweg. Dat betekent dat je de theorie voor een groot deel eigen maakt door digitaal onderwijs. Je leert waar en wanneer je wilt. De lessen zijn 1x per maand bij ROC van Twente, locatie De Sumpel in Almelo.

 

Wanneer je al in de zorg werkzaam bent, doorloop je de opleiding in 40 weken. Voor zij-instromers is het traject 46 weken. In de eerste zes weken volgt de deelnemer dan twee extra modules om de voorkennis onder de knie te krijgen.

 

Belangrijk is dat je als deelnemer een relevante leer-/werkplek hebt. Je leert de theorie digitaal en handelingen in de lessen op school. Het geheel komt samen in de praktijk waarin je het geleerde toepast onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

 

Gemengde bedrijfsgroepen bij Endoorstart

Bij Endoorstart starten deelnemers van diverse bedrijfsgroepen tegelijk aan de opleiding. Zo ontstaat er een gemengde bedrijfsgroep waar ervaringen en kennis kan worden gedeeld en ben je niet afhankelijk van het aantal deelnemers van je eigen organisatie. Zo leiden we samen nieuwe Verzorgende IG'ers op en is de zorg weer versterkt met goedopgeleide medewerkers.