een baan als Verzorgende IG, daar kom je met een opleiding van Endoorstart.

Zijkant Endoorstart

Dit is een voorbeeld van een versneld en flexibel opleidingstraject op maat. Meer over Endoorstart

Door het tekort aan goedgeschoold personeel in de zorg is de opleiding Verzorgende IG beschikbaar voor zowel mensen die al in de zorg werken, als zij-instromers die graag in de zorg willen werken.

 

binnen 46 weken een baan als Verzorgende IG met Endoorstart

IG betekent individuele gezondheidszorg. Je werkt in een verpleeg-, verzorgingshuis of thuiszorg. Je helpt mensen zelfstandig te functioneren en hebt oog voor hun welbevinden. Ook geef je advies, verstrek je medicijnen en houd je het zorgdossier bij. Je werkt zelfstandig en organiseert zorg rondom de zorgvrager. Met jouw hulp zorg je ervoor dat mensen zichzelf zo goed en zo lang mogelijk kunnen redden.

 

Inhoud van de opleiding 

Wil je de opleiding versneld doorlopen dan kies je voor de 3e leerweg. Dat betekent dat je de theorie voor een groot deel eigen maakt door digitaal onderwijs. Je leert waar en wanneer je wilt. De lessen zijn 1x per maand bij ROC van Twente, locatie De Sumpel in Almelo.

 

Wanneer je al in de zorg werkzaam bent, doorloop je de opleiding in 40 weken. Voor zij-instromers is het traject 46 weken. In de eerste zes weken volgt de deelnemer dan twee extra modules om de voorkennis onder de knie te krijgen.

 

Belangrijk is dat je als deelnemer een relevante leer-/werkplek hebt. Je leert de theorie digitaal en handelingen in de lessen op school. Het geheel komt samen in de praktijk waarin je het geleerde toepast onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

 

Deelnemer Verzorgende IG 3e leerweg: “Twintig jaar geleden ben ik gestopt met het werken in de zorg omdat ik kinderen kreeg en het moeilijk te combineren was met mijn werk in de bejaardenzorg. Nu zijn de kinderen groot en wilde ik heel graag weer terug. In de tussentijd heb ik huishoudelijke hulp gedaan bij mijn werkgever Thuisgenoten. Toen ze mij de 1-jarige opleiding Verzorgende IG aanboden begon het direct weer te kriebelen!

 

Tijdens de eerste werkdag zag ik direct werkzaamheden die ik vroeger al deed, maar door deze opleiding mag ik straks nog meer werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is pittig, maar gelukkig heb ik nog genoeg kennis van vroeger. Dit heeft me erg geholpen. De les die me het meest bij is gebleven is de verpleegkundige handelingen uitvoeren in het skillslab. Daar hebben we situaties nagebootst waardoor veel kennis is bijgebleven.

 

In mijn groep zaten twee deelnemers die nog nooit in de zorg hadden gewerkt en een deelnemer die net als ik terug de zorg in wilde. Door de diversiteit hebben we veel van elkaar kunnen leren. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet: terug waar mijn hart ligt!”

 

gemengde bedrijfsgroepen bij Endoorstart

Bij Endoorstart starten deelnemers van diverse bedrijfsgroepen tegelijk aan de opleiding. Zo ontstaat er een gemengde bedrijfsgroep waar ervaringen en kennis kan worden gedeeld en ben je niet afhankelijk van het aantal deelnemers van je eigen organisatie. Zo leiden we samen nieuwe Verzorgende IG'ers op en is de zorg weer versterkt met goedopgeleide medewerkers. 

 

Mariel Bruggert (praktijkbegeleider bij Livio): “Bij Livio kunnen we ingaan op de opleidingsvraag van zowel zij-instromers als herintreders. Tijdens de opleiding wordt gekeken naar wat de deelnemer nodig heeft om (weer) in het werkveld te kunnen werken. Dit kunnen verpleegtechnische handelingen zijn, maar kan ook een stukje ervaring zijn. Het zijn allemaal deelnemers met ambitie!”


deze nieuwsberichten vind je misschien ook interessant