27-05-2021
| elma - kom werken in de zorg

"De zorg heeft je hard nodig!"

Elma Lubberink is adviseur bedrijfsopleidingen bij Endoor. Ze richt zich op de branche Zorg en Welzijn en ziet daardoor met eigen ogen wat er gebeurt in de zorg. Ze vertelt waarom het zo belangrijk is dat mensen (weer terug) naar de zorg gaan:

 

“Doordat ik geregeld met zorgorganisaties om tafel zit, hoor ik wat er leeft en welke vragen er spelen. De vraag naar goed geschoold personeel wordt steeds groter bij zorgorganisaties. Als eerste speelt natuurlijk de vergrijzing van de bevolking. Daardoor neemt de zorgvraag toe. Maar ook het zorgpersoneel vergrijst. Daarnaast zien we ook het effect van de coronacrisis. De medewerkers die er zijn, maakten het afgelopen jaar erg veel uren. Hierdoor is de druk op deze mensen groot. Het tekort aan zorgpersoneel zal alleen nog maar toenemen, terwijl het zulke belangrijke medewerkers zijn! Kortom: we hebben iedereen nodig.

 

Herintreder of zij-instromer? Kom naar de zorg!

Daarom spreken we als Endoor de herintreders aan. Dit zijn de mensen die vroeger al in de zorg hebben gewerkt, maar om wat voor reden dan ook zijn gestopt of zijn overgestapt naar een andere branche. Bij veel van hen begint het weer te kriebelen en wij willen hen aanmoedigen om weer terug te keren in de zorg. De stap om deze terugkeer te verwezenlijken is veel kleiner dan ze denken! Je hoeft niet meer jarenlang naar school om in de zorg werkzaam te zijn.

 

Ook willen we graag de zij-instromers motiveren om naar de zorg te komen. Mensen die nu compleet wat anders doen, maar door bijvoorbeeld de Coronacrisis hun baan zijn verloren of hun werk niet meer leuk vinden. In de zorg kan je écht iets betekenen voor je medemens. Ook de mensen zonder zorgachtergrond hoeven niet jarenlang naar school.

 

De stap naar de zorg was nog nooit zo klein

Of je nu herintreder bent of zij-instromer: bij Endoor kijken we naar wat je kunt en welke kennis en vaardigheden er nog moeten komen. Zo maken we het scholingstraject zo passend mogelijk en kan je snel aan de slag. Het is dus volledig maatwerk. Je kunt tegenwoordig in de praktijk leren: leren en werken tegelijk betekent lerend geld verdienen! Daarnaast heb je grote kans dat de zorginstelling of het Twents Fonds voor Vakmanschap het scholingstraject wil financieren omdat je écht nodig bent in de zorg.

 

Dus ben jij geïnteresseerd om (weer terug) de zorg in te gaan? Dan kom ik graag in contact met jou!

 

We hebben verschillende opties om erachter te komen hoe jouw weg naar de zorg er uitziet:

Ontdek welke zorgopleiding past bij jou en jouw vooropleiding
Doe de ZorgOpleidingsWijzer!