Opleiding Metselaar | mbo 2 - 3e leerweg

Tijdens de opleiding metselaar leer je alles over metselen, gereedschap en samenwerken. Instroom kan op elk moment en de looptijd is afhankelijk van jouw behoefte, kennis en ervaring.

inhoud opleiding metselaar

Je werkt op een bouwplaats, bijvoorbeeld in de nieuwbouw. Soms restaureer je woonhuizen of kantoren. Je metselt rechte of gebogen muren, aan de hand van tekeningen in verschillende verbanden. Te denken valt aan halfsteensverband of wildverband. Je maakt metselwerk dat je blijft zien (schoon metselwerk) of dat verdwijnt achter panelen of stucwerk (vuil metselwerk). In jouw metselwerk houd je soms ook rekening met andere bouwkundige voorzieningen zoals bevestigingsmateriaal voor isolatiemateriaal. Tegelzetten en stukadoren kun je ook.

 

Wat jouw ogen zien, kunnen jouw handen maken. Je bent handig en hebt snel door hoe dingen technisch in elkaar zitten. Je werkt zelfstandig, maar je kunt ook goed samenwerken. Netjes en snel je werk doen, dat vind je een uitdaging.

duur

Omdat de opleiding afgestemd wordt op jouw behoefte, kennis en ervaring, kan de opleiding tussen de 2 maanden tot 2 jaar duren.

locaties opleiding metselaar

Lansinkesweg 28a, Hengelo

Morsweg 4, Rijssen

Veldkampsweg 24, Almelo

Aziëlaan 3, Vroomshoop

kosten

Omdat de opleiding op jouw behoefte, kennis en ervaring is afgestemd, kan de opleiding tussen de €500,- en €3500,- kosten.

waardepapier

Na succesvolle afronding ontvang je het mbo 2 diploma Metselaar.

Op de website van ROC van Twente meld je je aan voor de opleiding Metselaar
Aanmelden

subsidiemogelijkheden

Voor deze opleiding is het mogelijk subsidie aan te vragen om tegemoet te komen in de kosten. Bekijk alle subsidiemogelijkheden.Enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in voor de cursus.
Heb je toch nog vragen? Stel je vraag via de mail!
meer informatie     mail ons     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.