Uniek opleidingstraject voor werkzoekenden uit Twentse Gemeenten

Zijkant Endoorstart

Dit is een voorbeeld van een versneld en flexibel opleidingstraject op maat. Meer over Endoorstart

Endoor heeft een uniek opleidingstraject ontwikkeld om werkzoekenden om te scholen tot Junior Software Developer. Deelnemers die het traject succesvol doorlopen, kunnen onder andere als Junior Software Developer aan de slag in het bedrijfsleven. Endoor laat hiermee zien maatwerk te leveren op het gebied van educatie in een sector waar de personeelstekorten al jaren hoog zijn.

Dit opleidingstraject is in opdracht van 14 Twentse Gemeentes en in samenwerking met Werkplein Twente totstandgekomen. Het doel is om deelnemers de basiskennis van programmeren te leren. Dat zal leiden tot (tijdelijke) plaatsingen bij diverse bedrijven in de regio om praktijkervaring op te doen. Daarmee krijgen werkzoekenden een nieuw, duurzaam perspectief op werk.

 

Endoor speelt in op groeiende vraag ICT medewerkers

Werkzoekenden uit alle 14 gemeenten in de regio Twente die minimaal een mbo niveau 4 hebben, geïnteresseerd zijn in ICT en een goede motivatie hebben, kunnen zich aanmelden deze opleiding. 

 

De ICT-sector is al jaren een groeisector, maar ook bij bedrijven buiten de ICT is een sterk groeiende vraag naar nieuwe IT medewerkers zichtbaar. Voor werkzoekenden biedt deze sector dus relatief veel zekerheid. De Twentse Gemeenten vinden het belangrijk om perspectief te bieden aan haar inwoners die werkzoekend zijn. Daarom investeert de gemeente in deze opleiding waarin zij mede ondersteund worden door onder andere het Twents Fonds voor Vakmanschap.

 

De eerste trajecten tot Software Developer zijn met succes afgerond

De eerste groep deelnemers heeft in 2020 met de cursus Software Developer afgerond. Wegens succes en enthousiaste reacties is in 2021 de tweede groep gestart. Ook zij hebben het traject succesvol afgerond en ongeveer de helft van de deelnemers heeft er een mooie en duurzame baan in de ICT aan overgehouden. Dit betekent dat een aantal geïnteresseerde bedrijven een nieuw en gemotiveerd teamlid hebben mogen verwelkomen!

Het is knap dat deze groep mensen de stap heeft gezet om een opleiding te volgen. Als je als persoon die slag weet te maken dan heb je doorzettingsvermogen nodig en laat je wilskracht zien.
- Marcel Roesink, docent ICT bij ROC van Twente

Ervaring van deelnemer Software Developer opleidingstraject

Voor de 29-jarige Nikita Stegeman uit Enschede, één van de deelnemers uit de eerste opleiding, brengt het opleidingstraject weer perspectief: “Ik ben een tijd thuis geweest vanwege een burn-out. Gemeente Enschede wees mij op deze opleiding en ik heb deze kans met beide handen aangepakt. Door de opleiding heb ik weer een doel voor mijzelf en mijn gezin. Nu ik mijn draai in de online lessen heb gevonden, merk ik dat het mij heel goed afgaat. Dat is heel leuk om te ervaren. De stof is pittig maar de begeleiding is heel goed. Ik ben dan ook blij dat de opleiding, ondanks de coronacrisis, toch door is gegaan.”

 

Meer informatie

Meer weten over dit opleidingstraject? Neem dan contact op met Arjan Bieleveldt: 06 39 11 40 43.

 

Lees ook het artikel dat verschenen is in INN'twente magazine over het Software Developers traject.

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn

Bel Arjan Bieleveldt

Adviseur 06 - 39 11 40 43