Voorbereiding examens herregistratie BIG

Jij werkte altijd met veel plezier als verpleegkundige in de zorg, maar bent gaandeweg een ander pad ingeslagen. Overweeg je terug te keren? Fijn! Want de zorg heeft jou harder nodig dan ooit. 

 

Om de stap terug naar de zorg te maken, moet je jouw BIG opnieuw laten registreren en een landelijk examen afleggen. Endoor helpt jou om je kennis op te frissen. Online en klassikaal, zodat je goed wordt voorbereid op het examen en snel weer met je handen aan het bed staat.

inhoud

De cursus is voor verpleegkundigen die niet voldoen aan de werkervaringseis vanuit de wet BIG. Om toch geregistreerd te kunnen worden dien je de landelijke examens succesvol af te sluiten.

 

In deze scholing wordt kennis en vaardigheden aangeboden die ook getoetst en geëxamineerd worden in het landelijke examen BIG Herregistratie. Voor het aanmelden voor het landelijke examen verwijzen wij je naar de website www.herregistratiewetbig.nl.

 

Hoe ziet het landelijk examen eruit?

Het exameninstrument bestaat uit drie beoordelingsvormen met de volgende onderdelen: 

  • Kennisexamen 
  • Verpleegkundige vaardigheden 
  • Klinisch redeneren 

Alleen door alle drie examenonderdelen met een voldoende af te sluiten is herregistratie mogelijk. 

 

De examinering vindt gefaseerd plaats. Dit wil zeggen dat het met goed gevolg afleggen van het onderdeel kennisexamen voorwaardelijk is voor het uitvoeren van het onderdeel verpleegkundige vaardigheden. Het met goed gevolg afleggen van het onderdeel verpleegkundige vaardigheden is voorwaardelijk voor het uitvoeren van het examenonderdeel klinisch redeneren.

 

Wat bieden wij?

In het onderdeel voorbereiding kennisexamen krijg je de mogelijkheid om online verschillende kennistoetsen te maken waarin de werkprocessen van het kwalificatiedossier MBO-Verpleegkundige zijn verwerkt.

 

Voor het onderdeel verpleegtechnisch handelen krijg je toegang tot onze e-learning zodat je je theoretisch kunt voorbereiden. Daarnaast bieden we 3 skills lessen aan. Tijdens deze lessen worden de handelingen aangeboden die getoetst kunnen worden tijdens het landelijke examen. Er is voldoende ruimte om te oefenen.

Bij het landelijke examen wordt ook gewerkt met een rekenopgave. Tijdens de skills lessen zal hier aandacht aan worden besteed. Eventueel is er een mogelijkheid om een coach moment te plannen met een rekendocent. 

 

Ter voorbereiding op het klinisch redeneren volg je een e-learning. Je krijgt informatie over het klinisch redeneren en het stellen van verpleegkundige diagnosen. Hierin wordt aandacht besteed aan de verschillende branches en wordt het ‘zakboek PAN (pro-active nursing)’ geïntegreerd.  

 

De module klinisch redeneren wordt blended aangeboden. Je doorloopt zelfstandig bovengenoemde e-learning en volgt 1 lesmiddag van 4 uur bij ROC van Twente in Almelo. 

 

Vervolgens kun je facultatief deelnemen aan een (individueel) oefengesprek waarin een examengesprek wordt geoefend. 

duur

3 bijeenkomsten van 3 uur, 1x per 2 weken

1 bijeenkomst van 4 uur

Aantal bijeenkomsten: 4
Duur bijeenkomst: 3 uur
Moment van de dag: middag, ochtend
Zelfstudie: 4 uur per week
Looptijd: 8 weken

toelatingsvoorwaarden

  • diploma maatschappelijke zorg niveau 4
  • diploma A, B of Z verpleegkunde 
  • diploma hbo-V Verpleegkundige
  • diploma mbo Verpleegkundige (niveau 4) volgens de kwalificatiestructuur vanaf 1997  
  • de kandidaat moet beschikken over een laptop

waardepapier

Leidt op naar examen voor BIG-herregistratie.

subsidiemogelijkheden

Voor deze cursus is het mogelijk subsidie aan te vragen om tegemoet te komen in de kosten. Bekijk alle subsidiemogelijkheden.

kosten

€ 1275,-
Al onze cursussen, trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

interesse?


Enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in voor de cursus.
Heb je toch nog vragen? Stel je vraag via de mail!
meer informatie     mail ons     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.