Opleiding tot pakketbezorger

Zijkant Endoorstart

Dit is een voorbeeld van een versneld en flexibel opleidingstraject op maat. Meer over Endoorstart

Werkzoekenden naar duurzaam werk helpen, dat is waar Endoorstart zich hard voor maakt. Met het opzetten van verkorte opleidingen in kansrijke beroepen, helpt Endoorstart enerzijds mee aan de vermindering van werkzoekenden en anderzijds tegen de krapte op de arbeidsmarkt.

 

Tegenwoordig wordt steeds meer online besteld en de Corona crisis heeft hier alleen maar aan bijgedragen. Hierdoor werd het tekort aan pakketbezorgers alleen maar meer. Om dit tekort tegen te gaan en tegelijkertijd mensen uit de bijstand te helpen, sloegen diverse partijen in Twente de handen ineen.

 

Een prachtige samenwerking in Twente

De opleiding tot pakketbezorger is een prachtige samenwerking van diverse partijen hier in Twente. Werkplein Twente beschikt over een database met werkzoekenden, het Twents Fonds voor Vakmanschap verzorgt de subsidie waarmee de deelnemers de opleiding kunnen financieren en Endoorstart ontwikkelt samen met de deelnemende bedrijven de opleiding tot pakketbezorger.

 

De deelnemers lopen vier dagen in de week stage bij de deelnemende bedrijven en gaan 1 dag in de week naar school. Na het afronden van de opleiding hebben de deelnemers een certificaat op zak én een baan bij hun stagebedrijf. 

 

Pakketbezorgers in de Tubantia

Drie deelnemers van de opleiding tot pakketbezorger hebben een kort interview gegeven in de Tubantia. Zo vertellen Pascal Meijs en Vera Marissink hoe zij door de Corona crisis werkloos raakten en vertelt Jacob Chamoun hoe hij als asielzoeker niet mocht werken, maar nu zijn kans grijpt om aan de slag te gaan. 

 

Dit scholingstraject is een samenwerking van Endoor, Twents Fonds voor VakmanschapWerkplein TwenteROC van TwenteLeerwerkloket Twente, Mach Transport & Logistiek B.V.TG Koeriers BV en ServicePakketOost.

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn

Bel Jacqueline Mens-Bolhuis

Adviseur 06 - 10120274 

Heb je een vraag over deze opleiding of ben jij ook op zoek naar een partner in de ontwikkeling van soortgelijke scholing?
Neem dan contact op met Jacqueline!