Klieverik: van reactief naar proactief denken

Klieverik is een leverancier van industriële apparatuur, gevestigd in Oldenzaal. Het is een dynamisch bedrijf waar een veranderingsproces gewenst is. De huidige reactieve instelling moet omgebogen worden naar een proactieve instelling: oplossingen bedenken voor de klant die verder gaan dan alleen een goede machine. Hierbij speelt kwaliteitsverbetering van onder andere interne processen een belangrijke rol, maar ook een verandering in denkwijze van de medewerkers van Klieverik. Met het laatste gaat Klieverik aan de slag, samen met Endoor.

 

Competentieontwikkeling door een maatwerktraject van Endoor

Het team van Klieverik is in januari 2020 gestart met het door Endoor op maat gemaakte traject om hun competenties te ontwikkelen. Het team bestaat uit medewerkers met een lange staat van dienst, aangevuld met een aantal bbl-leerlingen.

 

De focus van het maatwerktraject ligt hierbij op actief meedenken, passief commentaar geven, verbanden begrijpen tussen verschillende deelprocessen en onderlinge communicatie. Het doel is om meer beweging en betrokkenheid te creëren bij de medewerkers, wat kan resulteren in een verlaging van kwaliteitskosten en een verhoging van productie efficiency.

Deze sessies leiden tot enthousiasme en betere benutting van de kwaliteiten van onze medewerkers. Het is erg mooi om te zien hoe onze collega’s participeren en initiatief tonen!
- Martin Bril - CEO Klieverik

Actief bezig zijn tijdens en tussen de vier bijeenkomsten

Het traject is mede opgesteld en uitgevoerd door een ervaren vakdocent van ROC van Twente. De trainingsmethodiek die wordt gehanteerd in het incompany maatwerktraject is geïnspireerd op een nieuwe manier van leren en innoveren bedrijf en onderwijs. Het doel van deze speciale methodiek is competentieontwikkeling op het gebied van samenwerken en probleemoplossend denken. Tijdens de bijeenkomsten wordt de SCRUM-methodiek toegepast wat betekent dat de medewerkers gedurende het traject zelf actief bezig zijn met de opdrachten. Het maatwerktraject wordt afgesloten met een getuigschrift dat wordt afgegeven door ROC van Twente.

 

Competentieontwikkeling vaak een uitdaging in organisaties

Competentieontwikkeling in een team met een lange staat van dienst is bij veel organisaties een uitdaging. Is jouw organisatie toe aan een soortgelijk traject? Neem dan contact met ons op. Ook als je een ander traject zou willen samenstellen voor een soortgelijke uitdaging, ben je bij Endoor aan het juiste adres.

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn
Bel Arjan Bieleveldt Adviseur 06 - 39 11 40 43 abieleveldt@endoorleren.nl