17-12-2018
| Zorg is een roeping!

Jorieke en Nina. Geknipt voor de zorg.

Jorieke Brinkman uit Nijverdal en Nina Bolte uit Vriezenveen zijn geknipt voor de zorg. De moeder, oma, tante en nicht van Jorieke werken allemaal in de zorg, dus haar keuze was snel gemaakt.

 

Veel mensen denken dat de zorg alleen bestaat uit het wassen van ouderen maar er komt veel meer bij kijken. Dat maakt het volgens de twee meiden boeiend. Jorieke en Nina hebben net het eerste jaar van de combiopleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg achter de rug en gehaald. Ze leerden veel over normen en waarden. Als je mensen kunt helpen met kleine dingen, is dat mooi vinden ze. 

 

Jorieke heeft al vaker stagegelopen in de ouderenzorg. In het tweede studiejaar gaan Jorieke en Nina de BBL variant van deze combiopleiding doen: één dag in de week naar school én daarnaast werken in de zorg. Ze hebben hun roeping in elk geval gevonden in de zorg. De combiopleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg speelt in op de toenemende vraag naar zorgprofessionals die zorg verlenen én tegelijkertijd cliënten kunnen begeleiden in hun woon en leefomgeving. 

 

De combiopleiding wordt ook in deeltijd (BBL) aangeboden en is daarmee heel geschikt voor herintreders en zijinstromers die hun positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren en verbreden. Denk bijvoorbeeld aan voormalige alpha hulpen, verzorgers met een verouderd diploma of mensen die zich willen laten omscholen. 

Nieuwsgierig geworden of wil je weten
wat Endoor voor jou kan betekenen?
Neem dan contact met ons op.
Contact