16-10-2023
| Triple T 2023 gestart

Nieuw schooljaar Triple T High Tech Academy gestart!

Op vrijdag 6 oktober is in het Heracles-stadion een nieuwe groep van 24 mbo’ers gestart met ons unieke Triple T High Tech Academy programma. Rob Toussaint, directeur van Heracles, ROC van Twente bestuurder Trudy Vos en Burgemeester van Almelo Arjen Gerritsen gaven hiervoor samen met Twentse werkgevers én een enthousiaste groep trainers het startsein.

 

De initiatiefnemers van de Triple T High Tech Academy zijn VDL ETG Almelo, Benchmark, ETC Nederland, ROC van Twente, praktijkopleider STODT, Endoor, Heracles Almelo en de gemeente Almelo. Ze zijn er allemaal bewust van dat er een groot tekort is aan mbo-opgeleide vakmensen met de juiste kennis en skills. Terwijl zij juist nodig zijn om de verwachte groei in de hightech maakindustrie op te vangen.

 

Het programma Triple T is anders dan gebruikelijk. De combinatie van powerskills en sport die wordt aangeboden, komt niet of nauwelijks aan bod in het reguliere onderwijs. Zeker niet wanneer je kiest voor een Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) en je meteen bij een leerbedrijf aan de slag gaat. Die kloof dicht Triple T, dat staat voor Trots, Techniek en Twente. Het programma verrijkt technisch talent met skills waardoor ze nóg meer van meerwaarde kunnen zijn voor de toekomst van de talrijke innovatieve techbedrijven in de regio.

 

Persoonlijke ontwikkeling en sport

Studenten die door de bedrijven voor het Triple T-programma geselecteerd zijn, gaan de komende periode naast hun BBL-opleiding werken aan hun powerskills en worden daarnaast sportief uitgedaagd. De ene week volgen ze lessen gericht op persoonlijke ontwikkeling met onderwerpen zoals communicatie, presenteren, ‘wie ben ik?’ en timemanagement. De andere week worden ze sportief uitgedaagd op het sportveld in het Heracles-stadion. Daarnaast wordt het programma verrijkt met gastsprekers en evenementen zoals een obstaclerun.

 

Uitbreiding succes

Op dit moment is het Triple T-programma alleen voorbehouden aan bbl-ers die werken bij één van de aangesloten Almelose bedrijven ETC Nederland, Benchmark en VDL ETG. Maar het is niet uitgesloten dat het aantal bedrijven de komende jaren gaat uitbreiden. De feedback van de deelnemers van vorig seizoen zijn positief en ook de bedrijven zien, na afronding van het Triple T programma, persoonlijke groei van hun medewerkers. Met de ervaring die tot nu toe is opgedaan, is het lesprogramma verder ontwikkeld en verbeterd. Door ook meer bedrijven te betrekken wordt de Triple T High Tech Academy voor nog meer mbo’ers toegankelijk.

 

We wensen de deelnemers van dit jaar heel veel succes, plezier en groei!

Triple T kick off ME 111832159545

De nieuwe groep enthousiaste deelnemers van Triple T High Tech Academy 2023-2024


deze nieuwsberichten vind je vast ook interessant

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn

Bel Jacqueline Mens-Bolhuis

Adviseur 06 - 10120274