20-04-2021
| pakketbezorgers

Opleiding tot pakketbezorger geslaagd!

Van werkloos naar een baan in een kansrijk beroep

Werkzoekenden naar duurzaam werk helpen, dat is waar Endoor zich hard voor maakt. Met het opzetten van verkorte opleidingen in kansrijke beroepen, helpt Endoor enerzijds mee met de vermindering van werkzoekenden en anderzijds tegen de krapte op de arbeidsmarkt.

 

Tegenwoordig wordt steeds meer online besteld en de Corona crisis heeft hier alleen maar aan bijgedragen, met een tekort van pakketbezorgers tot gevolg. Om dit tekort tegen te gaan en mensen uit de bijstand te helpen, ontstond er een mooie samenwerking tussen diverse partijen in Twente.

 

Een prachtige samenwerking in Twente

De opleiding tot pakketbezorger is een prachtige samenwerking van diverse partijen hier in Twente. Werkplein Twente beschikt over een database met werkzoekenden, het Twents Fonds voor Vakmanschap verzorgde de subsidie waarmee de deelnemers de opleiding konden volgen en Endoor | ROC van Twente ontwikkelde samen met de deelnemende bedrijven de opleiding tot pakketbezorger.

 

De deelnemers lopen vier dagen in de week stage bij de deelnemende bedrijven en gaan 1 dag in de week naar school. Na het afronden van de opleiding hebben de deelnemers een certificaat op zak én een baan bij hun stagebedrijf. 

 

Pakketbezorgers in de Tubantia

Drie deelnemers van de opleiding tot pakketbezorger hebben een kort interview gegeven in de Tubantia. Zo vertellen Pascal Meijs en Vera Marissink hoe zij door de Corona crisis werkeloos raakten en vertelt Jacob Chamoun hoe hij als asielzoeker niet mocht werken, maar nu zijn kans grijpt om aan de slag te gaan. 

 

Dit scholingstraject is een samenwerking van Endoor, Twents Fonds voor Vakmanschap, Werkplein TwenteROC van TwenteLeerwerkloket Twente, Mach Transport & Logistiek B.V.TG Koeriers BV en ServicePakketOost.

 

Heb je een vraag over deze opleiding of ben jij ook op zoek naar een partner in de ontwikkeling van soortgelijke scholing? Neem dan contact op met adviseur bedrijfsopleidingen Jacqueline!

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn
Bel Jacqueline Mens-Bolhuis Adviseur 06 - 10120274 jmens@endoorleren.nl