26-06-2023
| Verpleegkundige

van medewerker anesthesie naar mbo-verpleegkundige met BIG

Ben je anesthesiemedewerker en wil je je graag omscholen naar verpleegkundige mbo-4, kies dan voor de opleiding Verpleegkunde in de Derde leerweg van ROC van Twente. Hierbij is het mogelijk om je diploma te halen in je eigen tempo.

 

inhoud opleiding

Wanneer je gaat starten, maak je digitaal een talentscan. Daaruit komen je sterkte punten naar voren. Dit wordt besproken bij de intake waarbij ook wordt gekeken naar vooropleiding, werkervaring en werkplek.

 

Op basis hiervan krijg je inzicht in de duur van jouw traject. Het eerste jaar bestaat uit een aanvulling op je theoretische kennis, de beroepsgerichte vakken en de examinering hierin.

 

Je doet kennis op over het plannen van verpleegkundige zorg, bieden van individuele zorg, ondersteuning en begeleiding, verpleegtechnische handelen, coördinatie en organisatie en kwaliteitszorg.

 

De beroepsgerichte vakken die daarbij horen komen in de lessen aan bod en de theorie wordt digitaal aangeboden. Daarnaast is er de gelegenheid vaardigheden in een skillslokaal te oefenen.

 

Tenslotte komen vakken als rekenen, Engels, Nederlands, Loopbaan en Burgerschap en keuzedelen aan bod. Over het kiezen van de keuzedelen word je aan het begin van de opleiding uitgebreid geïnformeerd.

 

Algemene informatie over keuzedelen vind je op www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

 

duur

De opleiding Verpleegkundige is een opleiding in de Derde leerweg en leidt naar Verpleegkundige met BIG-registratie.

 

De opleiding is blended vorm gegeven. Dit houdt in dat het onderwijs fysiek en online wordt aangeboden en dat je in een digitale leeromgeving zelfstandig de theorie bestudeert. Er wordt een beroep gedaan op je intrinsieke motivatie, dit omdat je thuis (in je eigen tijd) ook de nodige voorbereiding moet treffen voor de contactmomenten.

 

De lesdagen zijn 1x per 2 weken vooralsnog op locatie De Kampus in Rijssen. Naast de lesdagen moet je rekenen op 8 tot 10 uur zelfstudie. Leslocatie en frequentie kan worden aangepast als het een in company-groep betreft.

 

Leslocatie: Rijssen

Kosten: €3710,-

Je kunt gebruikmaken van een verlenging van maximaal 2 jaar (i.v.m. BIG-uren). De kosten hiervan zijn in totaal €2150,-.
Lesmateriaal en licenties eenmalig €850,-. Daarnaast heb je een laptop nodig.

BIG-uren

Bij de intake wordt al gekeken naar relevante werkervaring en de mogelijkheden om hiervoor vrijstelling van BIG-uren toe te kennen. Omdat je moet voldoen aan de wettelijk vereiste praktijkuren tellen de praktijkuren die je werkt tijdens het eerste opleidingsjaar ook mee. Deze BIG-uren kunnen worden gemaakt tijdens het werk in de Holding, het OK-centrum of Recovery. Dit eerste jaar kun je verlengen met een 2e en 3e praktijkjaar. Je bent dan nog in opleiding, maar volgt geen theoretische lessen meer. Zodra je naast het behalen van je examens ook hebt voldaan aan de wettelijk vereiste praktijkuren, behaal je je diploma. Tijdens de gehele opleiding krijg je begeleiding van je studiecoach. Hij/zij geeft begeleiding met betrekking tot het binnen- en buitenschools leren en zal je ook bezoeken in de praktijk voor evaluatie gesprekken.

 

beroepsbeeld

Met het diploma verpleegkundige mbo-4 en je BIG-registratie, ben je flexibel inzetbaar in de acute zorg. Natuurlijk kun je ook aan de slag als verpleegkundige in het ziekenhuis of indien gewenst binnen de VVT, GGZ, GHZ.

 

toelatingsvoorwaarden

Wat heb je nodig:
• Een aanstelling als anesthesiemedewerker voor

minimaal 24 uur per week
• Een CZO erkend diploma anesthesiemedewerker

 

 

vervolgmogelijkheden

Doorleren kan uiteraard ook, bijvoorbeeld met de opleiding hbo-opleiding Verpleegkunde. Of je specialiseert je en kiest voor een vervolgopleiding zoals Ambulanceverpleegkundige, Kinderverpleegkundige of Intensive Care Verpleegkundige.

interesse? meld je direct aan voor de opleiding verpleegkundige!


Persoonlijk advies nodig? Elma kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden! Bel: 06 - 13 50 99 30 of mail!
mail Elma