Technisch leidinggevende (niveau 4)

Op maat verzorgd voor de techniek branche

De deelnemer werkt als (aankomend) leidinggevende, meewerkend voorman of teamleider in bijvoorbeeld de installatietechniek, bouw, schadeherstelbranche of groothandel. Hij/zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, werkplanning, inventariseren en bestellen van materialen/middelen en teamresultaten. Hij/zij plant en verdeelt werkzaamheden en brengt in kaart welke materialen, middelen en mensen er nodig zijn om een project goed uit te kunnen voeren. De deelnemer regelt onderhoud van werkplek, locatie of arbeidsmiddelen. Hij/zij ondersteunt bij de uitvoering en lost calamiteiten snel op. De deelnemer bewaakt de voortgang van het werk, voert eindcontroles uit en administreert en archiveert. Ook bewaakt en bevordert de deelnemer het teamwork. Hij/zij communiceert duidelijk met de medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers.

 

past dit beroep bij jouw medewerker?

Een technisch leidinggevende kan goed met mensen omgaan: met klanten, collega's en opdrachtgevers. Diegene werkt flexibel, zelfstandig en met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Leidinggeven gaat jouw medewerker goed af. Tegen stress kan hij/zij prima, want hij/zij kan goed plannen en organiseren. Jouw medewerker werkt volgens plan en weet wat er nodig is om resultaten te behalen. Tenslotte is hij/zij representatief.

 

theorie en praktijk

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. De deelnemer werkt minimaal 18 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast gaat hij/zij 1 dag per week naar school.

 

hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 1 jaar en start in augustus.

 

hoe kan het vakkenpakket eruitzien?

  • Begeleiden en coachen
  • Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • Nederlands
  • Onderhoud
  • Persoonlijk profileren
  • Proces bewaken
  • Rekenen
  • Situationeel leidinggeven
  • Werk voorbereiden

 

wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

  • een (leer)werkplek als (beginnend) leidinggevende bij een erkend leerbedrijf (minimaal 18 uur per week). Deze (leer)werkplek moet je zelf zoeken. Kijk voor meer informatie op www.leerbanenmarkt.nl
  • minimaal een mbo-diploma niveau 3 of een gelijkwaardig diploma

 

wat kost de opleiding?

Wettelijk cursusgeld: € 612,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2021 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen cursusgeld te betalen. Leermiddelen: ongeveer € 300,-. Daarnaast heb je een laptop nodig. Zie www.rocvantwente.nl/laptops. Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op rocvantwente.nl/kosten.

 

wat kun je na deze opleiding?

Met een mbo niveau 4 diploma Leidinggeven kan de deelnemer blijven werken als leidinggevende, zich verder specialiseren met cursussen of bijvoorbeeld doorstromen naar een hbo-opleiding. 

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn

Bel Arjan Bieleveldt

Adviseur 06 - 39 11 40 43 

Heb jij een soortgelijke scholingsuitdaging? Wij helpen je graag!
mail Arjan