Kom terug in de zorg!
Jij bent hard nodig.

Jij werkte altijd met veel plezier als verpleegkundige in de zorg, maar bent gaandeweg een ander pad ingeslagen. Overweeg je terug te keren? Fijn! Want de zorg heeft jou harder nodig dan ooit. 

 

Om de stap terug naar de zorg te maken, moet je jouw BIG opnieuw laten registreren en een landelijk examen afleggen. Endoor helpt jou om je kennis op te frissen. Online of klassikaal. Zodat je goed wordt klaargestoomd voor de zorg en snel weer met je handen aan het bed staat.

Ik heb een vraag

Vul je gegevens in en Elma neemt contact met je op.


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je vraag! 

Ik neem zo spoeding mogelijk contact met je op. 

 

Groet,

Elma Lubberink

BIG opnieuw laten registreren?
Dit is het aanbod van Endoor

Kies alleen wat jij nodig hebt. Snel, individueel & online mogelijk

Of volg alle modules. Samen met anderen, met meer tijd en begeleiding van een docent

Sandra Dinkelman uit Enschede, 53 jaar

‘Vind ik het écht nog wel zo leuk als vroeger,of heb ik het geromantiseerd?’

Na mijn mbo-opleiding tot verpleegkundige ben ik al heel jong gestart in het ziekenhuis. Maar toen ik verhuisde voor de liefde ben ik al snel in een andere sector beland. Het liep zoals het liep, maar met heimwee dacht ik vaak terug aan mijn tijd op de vloer in de zorg. Het gevoel van voldoening van echt mensenwerk. Toen de urgentie in de zorg zo hoog werd besloot ik de stap te wagen. Mijn BIG-registratie was verlopen, en via Endoor belandde ik in een leuke klas met gelijkgestemden. Fijn om elkaars verhalen te horen en elkaar te motiveren. Binnen 3 maanden had ik alle modules afgerond en in 1x het examen gehaald! En gelukkig, het is écht nog steeds zo leuk als dat ik dacht.

Sandra Dinkelman uit Enschede, 53 jaar
Bestuurder, zorginstelling, Twente

‘De herintreders zijn
gemotiveerder dan ooit.’

Bestuurder, zorginstelling, Twente

Kom werken in de zorg. Juist nu!

 • Gegarandeerd een
  baan: de zorg heeft
  mensen nodig.
 • Het geeft voldoening:
  zinvol werk met je hart,
  hoofd en handen.
 • Geen dag is hetzelfde: nooit saai, een lach én
  een traan.

Hulp nodig bij je keuze?

Terug gaan werken in de zorg is een grote stap. Elke situatie is weer anders. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Stuur Elma een bericht, zij kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden.
Ik heb een vraag

Vul je gegevens in en Elma neemt contact met je op.


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je vraag! 

Ik neem zo spoeding mogelijk contact met je op. 

 

Groet,

Elma Lubberink

1. Wat is een BIG-registratie en waar heb ik het voor nodig?

De wet BIG regelt via registratie en titelbescherming indirect de kwaliteit van zorg voor diverse beroepsgroepen. Zorgvragers moeten kunnen vertrouwen op de deskundigheid van zorgverleners. Hiervoor is het BIG-register ingericht. Hierin is vastgelegd op welke manier personen tot handelingen op het gebied van de individuele gezondheidszorg bevoegd zijn.

 

Het voornaamste doel van de wet is patiënten te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van zorgverleners. Om BIG-geregistreerd te zijn en blijven, moet je voldoen aan de werkervaringseis uit de weg BIG. Voldoe je als verpleegkundige hier niet aan, dan dien je voor herregistratie een examen succesvol af te sluiten.  

 

In deze scholing wordt kennis en vaardigheden aangeboden die ook getoetst en geëxamineerd worden in het landelijke examen BIG Herregistratie. Voor het aanmelden voor het landelijke examen verwijzen wij je naar de website www.herregistratiewetbig.nl.

2. Hoe ziet het landelijk examen eruit?

Het exameninstrument bestaat uit drie beoordelingsvormen met de volgende onderdelen: 

 • Kennisexamen 
 • Verpleegkundige vaardigheden 
 • Klinisch redeneren 

Alleen door alle drie examenonderdelen met een voldoende af te sluiten is herregistratie mogelijk. 

 

De examinering vindt gefaseerd plaats. Dit wil zeggen dat het met goed gevolg afleggen van het onderdeel kennisexamen voorwaardelijk is voor het uitvoeren van het onderdeel verpleegkundige vaardigheden. Het met goed gevolg afleggen van het onderdeel verpleegkundige vaardigheden is voorwaardelijk voor het uitvoeren van het examenonderdeel klinisch redeneren.  

 

In alle drie de beoordelingsvormen wordt kennis getoetst, op diverse niveaus. 

Wij bieden de scholing aan aansluitend op het examen in drie onderdelen. Dit doen wij op facultatieve wijze. Dit houdt in dat je een keuze kunt maken voor 1 of meerdere onderdelen of dat je alle drie de onderdelen gaat volgen.