Opleiding mbo-Verpleegkundige |
niveau 4 - Derde leerweg

Wil je verpleegkundige worden, je omscholen tot verpleegkundige of ben je nog niet uitgeleerd (als bijv. Vigger)? Kies dan voor de opleiding mbo-Verpleegkundige niveau 4 in de Derde leerweg.

 

De opleiding is blended vormgegeven. Dit houdt in dat het onderwijs fysiek en online wordt aangeboden en dat je in een digitale leeromgeving zelfstandig de theorie bestudeert.

 

Je kunt deze opleiding (deels) zelfstandig en in je eigen tempo doorlopen. Met het diploma mbo-Verpleegkundige kun je gaan werken binnen de VVT, GGZ, GHZ en/of een algemeen ziekenhuis.

inhoud opleiding mbo-Verpleegkundige

Je helpt zorgvragers om zelfstandig te functioneren en ondersteunt ze waar nodig bij persoonlijke verzorging of je verricht verpleegtechnische zorg. Denk hierbij aan wonden verzorgen, het verstrekken van medicijnen en injecties geven.

  

Je informeert zorgvragers over gezondheid, leefstijl, ziekte en behandeling en hebt ook oog voor het welbevinden. Daarnaast houd je zorgdossiers bij. Je werkt als zelfstandig zorgprofessional, maar ook werk je nauw samen met je collega’s en andere disciplines en heb je contact met de familie van de zorgvrager.

 

Zelfstandig werken, coördineren en organiseren: jij doet en kunt het allemaal! Je bent ondernemend en kunt goed samenwerken. Goed en effectief communiceren is je op het lijf geschreven.

 

Vakkenpakket

De opleiding start met een introductie zodat je de opzet van de opleiding leert kennen. Daarnaast is er veel aandacht voor de digitale systemen waarmee gewerkt wordt.

 

Je volgt een aantal vakinhoudelijke onderdelen: individuele zorg, ondersteuning en begeleiden, plannen van verpleegkundige zorg, coördinatie en organisatie, kwaliteitszorg, verpleegtechnische handelingen en AFP. Ook zijn de vakken rekenen, Engels en Nederlands onderdeel van de opleiding. Naast deze vakken ga je ook werken aan (zelfgekozen) keuzedelen.

 

Tijdens de opleiding mbo-Verpleegkundige niveau 4 Derde leerweg leer je alles wat hiervoor nodig is. Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het erkende diploma mbo-Verpleegkundige niveau 4.

 

Verschillende onderdelen van de opleiding kun je volgen op basis van zelfstudie. Tijdens de opleiding krijg je begeleiding van je studiecoach. Je studiecoach geeft begeleiding m.b.t. het binnen- en buitenschools leren en zal je ook bezoeken in de praktijk voor evaluatie gesprekken.

duur

De opleiding duurt 1 jaar met uitloop naar maximaal 3 jaar in verband met behalen van de big-uren.

 

De duur van de opleiding wordt bepaald op basis van je vooropleiding en het zelfstandig kunnen werken. Ook je eigen regie m.b.t. je opleiding en het leiderschap wat je toont is van invloed.

 

1 keer per 4 weken is er een contactdag. Naast de lesdagen moet je rekenen op 8 tot 10 uur thuisstudie. Daarnaast moet je voldoen aan de wettelijke vereiste praktijkuren i.v.m. de wet BIG.

Aantal bijeenkomsten: 16
Duur bijeenkomst: 5 uur
Moment van de dag: overdag (hele dag)
Zelfstudie: 10 uur per week
Looptijd: 52 weken

verwachte startdatum

14 mei 2024
Kosten: € 4150,-
Al onze cursussen, trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

interesse?

kosten opleiding mbo-Verpleegkundige

De opleiding mbo-Verpleegkundige kost € 4150,- voor het eerste jaar.

 

Als er verlenging nodig is, komt er maximaal € 2150,- aan extra kosten bij, dit in verband met de BIG-uren. 

 

De kosten voor studiematerialen bedragen € 850,-

toelatingsvoorwaarden

  • Een (leer/stage)werkplek als mbo-verpleegkundige voor minimaal 18 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Die (leer/stage)werkplek moet je zelf zoeken. Kijk voor meer informatie op www.leerbanenmarkt.nl.
  • Daarnaast dien je te beschikken over een mbo-diploma niveau 3, een gelijkwaardig diploma of een branchediploma anesthesiemedewerker.

 

waardepapier

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het diploma mbo-Verpleegkundige niveau 4.

 

Op de website van ROC van Twente meld je je aan voor de opleiding Verpleegkundige
Aanmelden

subsidiemogelijkheden

Voor deze opleiding is het mogelijk subsidie aan te vragen om tegemoet te komen in de kosten. Bekijk alle subsidiemogelijkheden.Enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in voor de cursus.
Heb je toch nog vragen? Stel je vraag via de mail!
meer informatie     mail ons     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.