21-06-2022
| Noaz - Ervaringsdeskundige

Noaz zet eigen ervaringen in om anderen te helpen

Eigen (ingrijpende) levenservaringen professioneel inzetten om het herstel van cliënten te ondersteunen. Dat is wat je leert tijdens de cursus Ervaringsdeskundige. Onlangs rondde Noaz Asbroek met succes deze cursus af.

 

Noaz Asbroek, 22 jaar en transman. Dat betekent dat hij geboren is in het verkeerde lichaam en in transitie zit. Dit innerlijke proces was voor hem de reden te starten met de cursus Ervaringsdeskundige. Noaz is werkzaam als ervaringsdeskundige en voorzitter bij FNO GeestKracht, waar hij zich focust op het landelijke beleid voor jongeren met een mentale kwetsbaarheid. 

 

Via een oud-docent kwam Noaz in contact met Endoor. Voor de start van de cursus was hij al een aantal jaar werkzaam als ervaringsdeskundige, maar hij miste een stuk begeleiding in zijn persoonlijke proces. De kennis was aanwezig, maar zijn gevoel en zelfvertrouwen konden niet goed meekomen. Tijdens de cursus heeft hij handvatten gekregen hoe je anderen professioneel kunt helpen. Ook van de openheid in de klas en met de docenten en het durven spiegelen met elkaar, heeft Noaz veel geleerd. De opgedane kennis past hij nu niet alleen in zijn werk, maar ook in zijn persoonlijke leven toe. 

 

Noaz raadt de cursus zeker aan bij mensen die al een aantal jaar in hun herstel zitten en hun ervaringen graag willen inzetten om anderen te helpen. Dit zorgt voor meer verbinding, een laagdrempeliger contact met cliënten en meer bewustwording voor de mens achter de aandoening. 

Ik deed de cursus vooral voor mijn eigen innerlijke proces. De openheid en eerlijkheid in de klas en met de docenten waren erg fijn. Wat ik heb geleerd pas ik absoluut toe, niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn persoonlijke leven.
- Noaz
Zou jij ook je eigen ervaring in willen zetten om anderen te helpen? Neem dan contact op met Elma Lubberink! Zij kan je erover adviseren.
Neem contact op met Elma

Nieuwsberichten die je misschien ook interessant vindt: