19-12-2022
| STAP-budget 2 januari vervalt

Kabinet slaat januaritijdvak STAP-budget over

Het aanvraagtijdvak voor STAP-budget van januari 2023 wordt overgeslagen. Dat heeft het kabinet besloten. De volgende aanvraagperiode is 28 februari 2023.

 

aanscherping voorwaarden scholingsaanbod

De aanvraagperiode van januari 2023 wordt overgeslagen zodat het terugdringen van misbruik en oneigenlijk gebruik verder kan worden geïmplementeerd. Het kabinet is druk bezig met het scholingsaanbod te controleren zodat het voldoet aan de voorwaarden voor de STAP subsidie. Dit schrijven de ministers Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. 

 

Op dit moment worden ruim 3500 opleidingen bij ongeveer 200 opleiders onderzocht op deze voorwaarden. Het scholingsaanbod van Endoor | ROC van Twente voldoet aan alle eisen van het STAP-budget.

 

Minister Van Gennip: “Het STAP-budget is een populaire regeling die doet wat het moet doen, namelijk mensen aansporen om aan de slag te gaan met hun professionele ontwikkeling. Toch zien we de afgelopen periode ook serieuze verbeterpunten bij de regeling. Eén daarvan is het tegengaan dat opleiders en opleidingen in het scholingsregister staan die niet voldoen aan de voorwaarden van STAP. Ik vind het belangrijk om er nu voor te zorgen dat de regeling goed staat, voordat er nieuw budget uitgekeerd wordt. Ik realiseer me goed dat mensen die in januari gebruik wilden maken van het STAP-budget hier teleurgesteld over zullen zijn. Maar op de langere termijn zie ik dit als noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de STAP-regeling goed functioneert.” 

 

Meer informatie over het overslaan van het januaritijdvlak van STAP lees je op de website van Rijksoverheid.