21-01-2022
| inn'twente rick #12

Medewerkers toekomstbestendig ontwikkelen en duurzaam inzetbaar maken

Dankzij professionals je personeel opleiden en specialiseren. Dat is waar Endoor voor staat. Recent sloten Twentsche Kabelfabriek (TKF) en Endoor de handen ineen. Een unieke samenwerking.

 

TKF is ruim 90 jaar actief en onderdeel van technologiebedrijf TKH Group. Er werken 830 medewerkers bij het bedrijf met productievestigingen in Haaksbergen, in Lochem en in het Chinese Nanjing. De producten van de duurzame kabelproducent zijn terug te vinden in onder andere de telecom-, bouw & infra-, marine- en energiemarkt.

 

‘We zetten alles op alles om onze klanten te kunnen bedienen met kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. Dat kan alleen met gekwalificeerde collega’s’, zegt Jochem Overdijk, directeur HR bij het bedrijf. ‘Vanwege de enorme groei van het bedrijf, in combinatie met de krapte op de arbeidsmarkt en technologische ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen, wordt er fors ingezet op de ontwikkeling van onze bestaande en toekomstige collega’s.’

 

En dus werd de hulp van Endoor ingeschakeld. Het bedrijf opereert als zelfstandig orgaan binnen ROC van Twente en heeft flexibiliteit en innovatie hoog in het vaandel. ‘Wij werken vraaggestuurd met als uitgangspunt de wensen van de opdrachtgever. Op deze manier zijn we er heilig van overtuigd dat we het beste resultaat boeken. Zo hebben we dat ook aangepakt bij TKF’, aldus Rick Damveld, adviseur bedrijfsopleidingen bij Endoor.

Opleidingen en cursussen die je prima kan combineren met een baan
- Rick Damveld - adviseur bedrijfsopleidingen bij Endoor

Vakmanschap

Overdijk: ‘Wij werken in een sector waarin productietechnieken en -middelen ontzettend snel innoveren. Je wordt daarom niet zomaar operator bij TKF, dat is echt een vak. Onze collega’s in de productie zijn verantwoordelijk voor hun eigen productieproces en het product dat ze maken. Dat vereist vakmanschap en specialisme van een ontzettend hoog niveau. Wij vonden het daarom erg belangrijk dat ons interne opleidingsprogramma zou worden uitgebreid met de kennis van ROC van Twente. Operators kunnen op deze manier bij TKF een landelijk erkend diploma tot operator behalen.

 

Het traject dat het bedrijf is aangegaan met Endoor wordt gezien als een ‘unique selling point’. Overdijk: ‘Wij zien het opleidingsprogramma als een geweldig uithangbord voor onze organisatie. We bieden een baan én de mogelijkheid tot het behalen van een landelijk erkend diploma. In samenwerking met Endoor, en met Rick in het bijzonder, hebben we bij TKF de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt. Met resultaat, want sinds kort is een eerste groep met 38 deelnemers op onze locatie succesvol bezig met de opleiding.’

Wij hebben het opleidingsprogramma uitgebreid met kennis van ROC van Twente
- Jochem Overdijk - Directeur HR bij TKF

Flexibiliteit

Daarbij onderscheiden Endoor en ROC van Twente zich door flexibel te zijn en in oplossingen te denken. ‘We bieden opleidingen en cursussen aan die je prima kan combineren met een baan. We zijn flexibel en waar nodig garanderen we opleidingen op maat. Niet voor niks zijn wij de beroepsopleider van Twente. Wij zijn er voor jou en passen ons aan aan jouw wensen. Ook al betekent dat soms dat we buiten kantooruren of in het weekend aan de slag moeten’, aldus Damveld.

 

Dat antwoord kan rekenen op instemmende knikken van Overdijk. ‘Dat herken ik meteen. Rick en ik hebben in de afgelopen periode intensief contact met elkaar gehad, ook buiten kantooruren. Af en toe kwam hij met ideeën waarvan ik de haalbaarheid in twijfel trok, maar dan zorgde hij er toch voor dat zaken geregeld werden. Dat kan ik erg aan Rick, en de hele organisatie, waarderen. Niet denken in problemen, maar in oplossingen. Dat heeft tot een uitstekende samenwerking geleid.’

 

‘Op een innovatieve en duurzame manier werknemers klaarstomen voor de toekomst. Dat is waar we voor staan. Het is ontzettend mooi om organisaties verder te helpen door bij te dragen aan de verbreding van vakkennis. Dat is wat wij hier elke dag met plezier doen’, besluit Damveld met een glimlach. 

Artikel 'Medewerkers toekomstbestendig ontwikkelen en duurzaam inzetbaar maken' - in INN'twente #12

Dit artikel is verschenen in het INN'twente magazine #12.


nog meer Endoor nieuws