28-05-2021
| endoorstart - Ellen

"Endoorstart is waar de markt om vraagt!"

Eén van de partners waar Endoor veel mee samenwerkt voor Endoorstart projecten is Leerwerkloket Twente. Ellen Alberink vertelt waarom Endoorstart zo belangrijk is en hoe zo’n project tot stand komt. 

 

“Als Leerkwerkloket geven wij loopbaanadvies aan werkzoekenden. Dit kunnen werklozen zijn, maar ook mensen die op zoek zijn naar ander werk. Onze rol in de projecten van Endoorstart is verbindend. Wij zorgen ervoor dat alle partijen aan tafel komen: Werkplein Twente, werkgevers, de opleider en de werkzoekende.  

 

Het begint bij een vraag vanuit de markt: een of meerdere werkgevers hebben behoefte aan goedgeschoold personeel. Wij gaan in gesprek met deze werkgever(s) en gaan op zoek naar een passende opleider voor het scholingstraject. Omdat we graag regionaal werken, werken we veel samen met EndoorWerkplein Twente gaat op zoek naar passende kandidaten om hieraan deel te nemen. Vervolgens kijken we hoe de scholing gefinancierd kan worden. Vaak kan subsidie komen vanuit het UWV of Twents Fonds voor Vakmanschap. Samen maken we de cirkel rond. 

 

Met Endoor hebben we al mooie projecten mogen doen. Een voorbeeld daarvan is de opleiding tot pakketbezorger waar werkzoekenden in een paar weken worden opgeleid tot bezorger en direct aan de slag kunnen bij een van de aangesloten werkgevers. Doordat er steeds meer online wordt besteld, is er een tekort aan pakketbezorgers. Op deze manier helpen we samen mensen aan het werk én wordt het tekort aan pakketbezorgers ingeperkt.  

 

Daarnaast zijn we samen met Endoor bezig met eenzelfde soort project voor het opleiden van zonnepanelenmonteurs. Steeds meer mensen nemen zonnepanelen waardoor er een tekort aan goedgeschoolde monteurs is ontstaanWe verwachten dat dit project na de zomervakantie kan starten. 

 

Het initiatief van Endoorstart vind ik mooi, absoluut! Ik ben een groot voorstander van maatwerkprojecten. Vooral omdat deze kortdurend zijn waardoor de deelnemer erachter kan komen wat bij hem/haar past, zonder jarenlang naar school te hoeven. Endoorstart is waar de markt om vraagt!”