28-05-2021
| endoorstart - Eline

"De juiste omscholing is een ticket naar duurzaam werk"

Eline (directeur Endoor) vertelt over het belang van Endoorstart

"Omscholing is nu het toverwoord in de tijd dat veel banen op de tocht staan door de coronacrisis. Een onzekere en onrustige tijd voor veel mensen. Bestaanszekerheid wankelt. Wat moet je doen als werkgever en als werknemer? Wachten tot betere tijden of anticiperen en op zoek naar werk in sectoren waar tekorten zijn. Het kan ook een kans zijn voor medewerkers om een loopbaanswitch te maken, een frisse nieuwe start in werk dat nog beter bij hun kwaliteiten past of om eindelijk die droombaan te realiseren. De crisisdienstverlening biedt in ieder geval de mogelijkheid je goed te oriënteren en omscholing gefinancierd te krijgen.

Endoorstart biedt omscholingstrajecten voor zij-instromers en herintreders om zich versneld en verkort te kwalificeren voor kansrijk werk.  

5 tips voor jouw werknemers

Naast zorg om het voortbestaan van het bedrijf, heb je als werkgever ook zorg en verantwoordelijkheid voor je personeel. 5 tips die jij jouw werknemers kunt geven om hen in beweging te krijgen naar een nieuwe baanzekere toekomst: 

  1. Bepaal wat je echt leuk werk vindt 
  2. Bepaal je soft skills  
  3. Kies een kansrijke en passende opleiding 
  4. Bepaal de vorm van de opleiding (klassikaal, online, voltijds, deeltijd e.d.) 
  5. Maak een keuze (en ga ervoor!) 

Zo kan de volgende stap in hun loopbaan gezet worden en in al die stappen is er professionele ondersteuning voorhanden en biedt de regio Twente met onder meer het Leerwerkloket Twente, mogelijkheden. Endoor | ROC van Twente biedt met Endoorstart kansrijke en passende opleidingen in verschillende vormen. 

 

Zit jouw organisatie met eenzelfde soort vraag? Laat het ons weten en we kijken welke passende oplossing we hiervoor kunnen ontwikkelen!"