Opleiding lasrobot programmeur NIL/EWF erkend

Alle banen krijgen te maken met digitalisering. De ontwikkelingen op het gebied van diverse technologieën gaan razend snel, zo ook op het gebied van lastechnieken. Wil jij je verdiepen in robot programmeren? Dan is deze erkende opleiding lasrobot programmeur wat voor jou!  

 

Een sterk punt van deze opleiding is dat er robot programmeringen, op teach box niveau van de meest voorkomende lasrobotmerken in Nederland, in de lesstof zijn verwerkt. Daarnaast ligt de nadruk van de opleiding in Digital Twin technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van CAD/CAM software. De lasrobot wordt hierbij geprogrammeerd vanaf een computer en niet meer aan de robot zelf. De opleiding is uniek in zijn soort en de eerste echte merkonafhankelijke en uniforme (las)robotopleiding in Europa.

 

Deze opleiding is bestemd voor lassers, werkvoorbereiders en engineers die zich willen ontwikkelen naar een functie lasrobotprogrammeur.

inhoud opleiding lasrobot programmeur

De opleiding kent 2 niveaus te weten: basic en comprehensive (uitgebreid) niveau. De lesstof omvat 7 modules en kent zowel theoretische laskennis als praktische programmeeropdrachten waarbij gebruik wordt gemaakt van offline programmeersoftware, lasmallen en een lasrobot. De modules zijn ook los van elkaar te volgen.

 

Modules:

 

Omdat de theoretische lesstof via een online platform bereikbaar is, kan de cursist thuis gericht leren en kan er buiten de lessen om, eenvoudig contact gehouden met de docent.

duur opleiding (las)robot programmeren

Basic niveau: 4 modulen in totaal 72 lesuren/9 dagen (exclusief examen).

Comprehensive niveau: 7 modulen in totaal 107 lesuren/ 13,5 dagen (exclusief examen).

toelatingsvoorwaarden 

  • Een technische of aan techniek gerelateerde erkende opleiding, minimaal op EQF level 3 (bijvoorbeeld: MBO3, Secundair Leerlingwezen) en een NIL Niveau 1 MAG-diploma of
  • Een EQF level 2 opleiding (bijvoorbeeld: MBO2, Primair leerlingwezen) in een technische richting en een NIL Niveau 2 MAG-diploma en 2 jaar relevante werkervaring
  • Kennis van 3D CAD software en kunnen omgaan met een computer wordt geadviseerd

waardepapier

Deze opleiding wordt gegeven conform de reglementen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) die ook de examens afneemt. Bij voldoende resultaat wordt de opleiding afgesloten met een internationaal diploma lasrobotprogrammeur, van het International Instituut of Welding (IIW).

subsidiemogelijkheden

Subsidieaanvraag mogelijk bij Twents Fonds voor Vakmanschap.Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     meer informatie     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.
CRKBO Instelling