Kraamverzorgende (mbo niveau 3)

introductie

Daar waar een baby wordt of is geboren, ben je als kraamverzorgende aanwezig om de kraamvrouw te begeleiden, te ondersteunen en te verzorgen. Je assisteert onder andere tijdens de bevalling (met de verloskundige). Binnen het gezin heb jij als professional een hele belangrijke, veelzijdige en coachende taak waarin de zorg voor moeder en kind centraal staat.

Tijdens de opleiding werk je onder begeleiding in een kraamgezin. Hoe je dit doet, leer je in de praktijk via de kraamzorgorganisatie en het ROC van Twente.


inhoud cursus

Bij deze branche-erkende opleiding staat integratie van de beroepspraktijk in het onderwijs centraal. Tijdens de lessen op school worden realistische praktijksituaties nagebootst.

Praktijk en school worden geïntegreerd. Hierdoor krijg je de meest actuele ontwikkelingen mee. Daarnaast werk je onder begeleiding in een kraamgezin. Je zult worden geconfronteerd met probIemen die leervragen oproepen en opgelost moeten worden. Hiermee ontdek je door te 'doen', wat je zelf nog niet kunt en moet ontwikkelen.

Het beroep

 • Je kunt inschatten welke zorg moeder en kind nodig hebben.
 • Je bent flexibel en kunt je gemakkelijk aanpassen aan de gezinsomstandigheden.
 • Je kunt goed organiseren en coordineren.
 • Je hebt een professionele houding en kunt met kennis van zaken je beroep uitoefenen.

Aanmelden voor de opleiding

Aanmelden gaat via deze website. Daarnaast dien je je aan te melden bij College Zorg Opleidingen (www.czo.nl). Voor vragen kun je contact opnemen met Elma Lubberink (elubberink@endoorleren.nl).


duur

De opleiding leidt je in 15 maanden op tot gediplomeerd kraamverzorgende. De opleiding is erkend door het College Zorgopleidingen (CZO).

De lesdagen zullen zoveel mogelijk overdag (woensdag) zijn, maar kunnen bij uitzondering ook in de avond doorlopen.


studiebelasting

De combinatie van online en klassikaal leren is erg belangrijk. Zo kun je thuis aan de slag en je vragen stellen tijdens de les of online aan de docent. Je bereidt de les voor vanuit een digitale leeromgeving waardoor je overal kunt leren, waar en wanneer je wilt. Er is 1 contactdag gepland per 2 weken. Je leert op school (theorie- en praktijklessen), in de beroepspraktijk en thuis via een digitale leeromgeving.


startdatum en locatie


 • Start datum 22-09-2021
  Prijs € 3799,40
  Plaats Almelo

kosten

Prijs: € 3799,40 (inclusief BTW)

De prijs voor deze module/opleiding/cursus bedraagt €3140,-  vrijgesteld van btw als je werkgever (zorgorganisatie) betaalt. Voor zorgorganisaties zijn de cursussen namelijk vrijgesteld van BTW. Vermeld s.v.p. bij opmerkingen dat jouw organisatie in aanmerking komt voor deze vrijstelling zodat wij dat kunnen verwerken op de factuur.

Subsidieaanvraag mogelijk bij Twents Fonds voor Vakmanschap.

Naast het cursusgeld zijn er kosten voor leermiddelen als studieboeken, licenties en examenmateriaal van €245,-. Het onderwijs wordt in blended learning aangeboden wat een laptop/pc vereist.


toelatingsvoorwaarden

 • Voor iedereen met vooropleiding vmbo-kader vanaf 18 jaar
 • Het dienstverband van de student moet minimaal 24 uur per week bedragen gedurende de duur van de opleiding (CZO vereisten)
 • Toelaatbare startkwalificaties zijn een diploma Helpende Zorg en Welzijn, een vergelijkbaar diploma of een vooropleiding die toelaat tot een opleiding niveau 3.
 • Belangrijk is dat je een leer- werkplek hebt, bij een kraamzorgorganisatie die je kan opleiden in de praktijk.

waardepapieren

Diploma CZO-Kraamverzorgende 

Na het behalen van dit diploma kun je doorstromen naar de mbo-opleiding Verzorgende IG niveau 3. Je hebt dan recht op vrijstellingen voor onder andere het onderdeel Kraamzorg.

 


direct inschrijven
Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     direct inschrijven     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.