Kraamverzorgende

introductie

Daar waar een baby wordt of is geboren, ben je als kraamverzorgende aanwezig om de kraamvrouw te begeleiden, te ondersteunen en te verzorgen. Je assisteert onder andere tijdens de bevalling (met de verloskundige). Binnen het gezin heb jij als professional een hele belangrijke, veelzijdige en coachende taak waarin de zorg voor moeder en kind centraal staat.

Tijdens de opleiding werk je onder begeleiding in een kraamgezin. Hoe je dit doet, leer je in de praktijk via de kraamzorgorganisatie en het ROC van Twente.


inhoud cursus

Bij deze branche-erkende opleiding staat integratie van de beroepspraktijk in het onderwijs centraal. Tijdens de lessen op school worden realistische praktijksituaties nagebootst.

Praktijk en school worden geïntegreerd. Hierdoor krijg je de meest actuele ontwikkelingen mee. Daarnaast werk je onder begeleiding in een kraamgezin. Je zult worden geconfronteerd met probIemen die leervragen oproepen en opgelost moeten worden. Hiermee ontdek je door te 'doen', wat je zelf nog niet kunt en moet ontwikkelen.

Het beroep

  • Je kunt inschatten welke zorg moeder en kind nodig hebben.
  • Je bent flexibel en kunt je gemakkelijk aanpassen aan de gezinsomstandigheden.
  • Je kunt goed organiseren en coordineren.
  • Je hebt een professionele houding en kunt met kennis van zaken je beroep uitoefenen.

duur

De opleiding leidt je in 15 maanden op tot gediplomeerd kraamverzorgende. De opleiding is erkend door het College Zorgopleidingen (CZO).

De lesdagen zullen zoveel mogelijk overdag (woensdag) zijn, maar kunnen bij uitzondering ook in de avond doorlopen. 

Locatie: ROC van Twente, De Sumpel in Almelo


studiebelasting

De combinatie van online en klassikaal leren is erg belangrijk. Zo kun je thuis aan de slag en je vragen stellen tijdens de les of online aan de docent. Je bereidt de les voor vanuit een digitale leeromgeving waardoor je overal kunt leren, waar en wanneer je wilt. Er is 1 contactdag gepland per 2 weken. Je leert op school (theorie- en praktijklessen), in de beroepspraktijk en thuis via een digitale leeromgeving.


startdatum en locatie


  • Start datum 07-04-2021
    Plaats Almelo

toelatingsvoorwaarden

Voor iedereen met vooropleiding vmbo-kader vanaf 18 jaar

Toelaatbare startkwalificaties zijn een diploma Helpende Zorg en Welzijn, een vergelijkbaar diploma of een vooropleiding die toelaat tot een opleiding niveau 3. Belangrijk is dat je een leer- werkplek hebt, bij een kraamzorgorganisatie die je kan opleiden in de praktijk.


waardepapieren

Diploma CZO-Kraamverzorgende 

Na het behalen van dit diploma kun je doorstromen naar de mbo-opleiding Verzorgende IG niveau 3. Je hebt dan recht op vrijstellingen voor onder andere het onderdeel Kraamzorg.

 


prijsopgave aanvragen
Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     prijsopgave aanvragen     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.