Gecertificeerd keuzedeel Verplegende en Verpleegtechnische handelingen

introductie

Werk je als beroepskracht in de sector zorg en welzijn en wil jij je begeleidende taken combineren met verplegende en verpleegtechnische handelingen? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Vanuit de wet BIG worden er duidelijk omschreven eisen gesteld aan zorgverleners die deze verplegende en verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Wanneer je deze cursus hebt gevolgd, kun je breder worden ingezet in het werkveld. De cursus is bijzonder geschikt voor oud opgeleid verzorgenden én beroepsbeoefenaren MZ4. Heb je een oud diploma Verzorgende, dan mag je je na het afronden van dit keuzedeel Verzorgend IG noemen!


inhoud cursus

Tijdens het keuzedeel werk je aan de volgende werkprocessen:

 • Verzamelt gegevens over de gezondheidstoestand van de client
 • Verwerkt gegevens met betrekking tot de gezondheid in het ondersteuningsplan
 • Onderkent dreigende en bestaande gezondheidsproblemen
 • Biedt passende zorg
 • Voert verpleegtechnische handelingen uit
 • Evalueert en legt de zorgverlening vast

Vanuit de wet BIG worden er duidelijk omschreven eisen gesteld aan zorgverleners die deze verplegende en verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Wanneer je deze cursus hebt gevolgd, kun je breder worden ingezet in het werkveld. De cursus is ook geschikt voor beroepsbeoefenaren Maatschappelijke Zorg (niveau 4).


duur

12 lesdagen van 3 lesuren, en zelfstudie d.m.v. e-learning


startdatum en locatie


 • Start datum 02-06-2021
  Prijs € 1203,95
  Plaats Almelo

kosten

Prijs: € 1203,95 (inclusief BTW)

De prijs voor deze module/opleiding/cursus bedraagt €995,- vrijgesteld van btw als je werkgever (zorgorganisatie) betaalt. Voor zorgorganisaties zijn de cursussen namelijk vrijgesteld van BTW. Vermeld s.v.p. bij opmerkingen dat jouw organisatie in aanmerking komt voor deze vrijstelling zodat wij dat kunnen verwerken op de factuur.

Subsidieaanvraag mogelijk bij Twents Fonds voor Vakmanschap.

 


toelatingsvoorwaarden

 • Oud opgeleid Verzorgenden (diploma ZV, MDGO-VZ, MDGO-VP) en Persoonlijk begeleiders niveau 4 (diploma MZ4, SPW4) of 5 (SPH) die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, zorg aan chronisch zieken.
 • Relevante werkplek
 • De deelnemer moet beschikken over een laptop
 • Geldig ID-bewijs of paspoort

Dit is een gecertificeerd keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. 

Wil je bij aanmelding een kopie diploma en cijferlijst sturen aan cursussen@endoorleren.nl?


waardepapieren

Na de training en het succesvol afronden van het praktijkexamen ben je in staat om verpleegtechnische vaardigheden bekwaam uit te voeren en ontvang je een landelijk erkend mbo-4 certificaat. Het certificaat is een toegevoeging op eerder behaalde diploma's en kan ook vrijstelling geven bij verschillende crebo-opleiding

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de regeling aanwijzing diploma Ziekenverzorging e.a. gewijzigd. Heb je een oud diploma Verzorgende, dan mag je je na het afronden van dit keuzedeel Verzorgende IG noemen.

Deze training is geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&VN

 

 


direct inschrijven
Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     direct inschrijven     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.