Cursus 3D ontwerpen en printen

Het aantal 3D printers in bedrijven groeit snel. Het maakt ontwerpen en produceren in kleine hoeveelheden zeer betaalbaar en voor iedereen bereikbaar. In deze cursus leer je over het gebruik van ontwerpprogramma SketchUp en hoe je het ontwerp met de 3D printer maakt.

 

Met het gebruiksvriendelijke en gratis programma SketchUp kunnen op professionele wijze tekeningen in 3D worden gemaakt waarmee bijvoorbeeld interieurs getekend kunnen worden maar ook 3D printontwerpen.

inhoud cursus 3d ontwerpen en printen

Nadat een account is aangemaakt voor SketchUP Free kun je in 2D en 3D aan de slag. Je krijgt uitleg over de slimme assistent en het tekengereedschap. Je gaat standaardcomponenten tekenen zoals meubels en gebouwen en je bewaart deze. Vervolgens worden interieurs ontworpen van bijvoorbeeld woonkamers, badkamers of een stand op een beurs en wordt materiaal toegekend. Je werkt met push-pull technieken om voorwerpen te vergroten of verkleinen. Uiteindelijk teken je professioneel interieurs en maak je er “scenes” van om op die manier vloeiend van het ene aangezicht naar het andere te bewegen. Ook is er aandacht voor een professionele lay-out zodat je een presentatie, interieurplan of werktekening kunt maken.

 

Daarnaast leer je hoe je een werkstuk tekent in SketchUp om het vervolgens op de 3D printer te maken. Via verschillende praktische opdrachten die steeds een beetje ingewikkelder worden leer je ontwerpen en produceren. Je exporteert getekende CAD bestanden naar STL bestanden om het product te kunnen printen in 3D. Op deze manier maak je bijvoorbeeld onderdelen, sieraden en kunst.

duur

Aantal bijeenkomsten: 6
Duur bijeenkomst: 3 uur
Moment van de dag: avond
Zelfstudie: 12 uur in totaal
Looptijd: 6 weken

locatie

De Maere, Ariënsplein 3, 751JX Enschede

toelatingsvoorwaarden

Om deel te nemen aan de cursus heb je basiskennis van computergebruik nodig.

waardepapier

Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een getuigschrift van ROC van Twente.

subsidiemogelijkheden

Voor deze opleiding kun je gebruik maken van het STAP-budget. Met deze regeling kun je jaarlijks tot € 1000,- subsidie ontvangen. Die kan je gebruiken om een opleiding, cursus of training te volgen. Je investeert daarmee in je ontwikkeling. En zo blijf je interessant voor werkgevers.

 

Ontdek of je in aanmerking komt voor een scholingscheque bij Twents Fonds voor Vakmanschap.

kosten

€ 950,-
Geen kosten bij inzet STAP-budget
Al onze cursussen, trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

interesse?
Kosteloos bij
inzet STAP-budget
interesse?


Enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in voor de cursus.
Heb je toch nog vragen? Stel je vraag via de mail!
meer informatie     mail ons     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.