RPA-L drone opleiding bedrijfsmatig vliegen

introductie

Wil je professioneel drone piloot worden? Dan is de drone opleiding RPA-L iets  voor jou. In samenwerking met Drone Flight Company bieden wij deze opleiding aan. 

De RPA-L drone opleiding is bedoeld voor iedereen die bedrijfsmatig onder een ROC wil vliegen. Dit is een erkende opleiding volgens de Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen. 

Je wordt voorbereid op het vliegen met drones waarbij het luchtruim in Nederland in principe in zijn geheel ter beschikking kan komen. Het is namelijk mogelijk (afhankelijk van de ervaringsopbouw) om voor alle luchtruim- en afstandsbeperkingen een ontheffing aan te vragen. Hierbij moet je uiteraard wel rekening houden met een aantal aanvullende voorwaarden. Zo moet je gebruik maken van een technisch goedgekeurde drone en in het bezit zijn van een operationeel handboek. In dit operationele handboek moet de werkwijze van het bedrijf zijn omschreven. 


inhoud cursus

RPA-L is de basisopleiding voor een professioneel drone piloot. Professioneel dronepiloot betekent dat je vluchten uitvoert tegen betaling voor een gecertificeerde drone operator. Drone Flight Academy is door de Inspectie Leefomgeving en Transport gecertificeerd als opleider voor het RPA-L. Dit brevet geeft je de mogelijkheid om te vliegen met een drone tot 25 kg onder VLOS en EVLOS in de categorieën H, A en OA.

Leren hoe de wet- en regelgeving werkt, hoe een drone werkt en je leert over luchtvaartmeteorologie. Ook de voorbereiding van een vlucht komt aan bod. 

Wanneer het theoriedeel is volbracht, ga je onder begeleiding van een van onze ervaren drone instructeurs de basistechnieken leren. Zodra je de basis onder de knie hebt, gaan de instructeurs door met noodgevallen. Deze situaties worden nagespeeld en behandeld zodat je weet hoe je moet handelen als zo’n situatie ooit voor komt. Als afsluiting van de training ga je aan de slag met ‘advanced manoeuvres’, hierbij staat onder andere het werken met een observer centraal.


duur

Deze opleiding duurt 4 dagen, inclusief het theorie examen en 2,5 dag praktijktraining inclusief praktijkexamen.


kosten

Prijs: € 3500,- (exclusief BTW)

  • Lesmateriaal, examenkosten, koffie/thee, lunch en het gebruik van drones zijn inbegrepen.

Niet inbegrepen:

  • Kosten voor het brevet RPA-L, dat moet worden aangevraagd bij ILT. Ook een medische keuring LAPL is niet inbegrepen. 
  • Mocht je onverhoopt een theorie her-examen nodig hebben dan kost dit € 150.- 
  • Een extra praktijkdag om meer vlieguren te kunnen maken kost € 500,-

toelatingsvoorwaarden

Er worden geen specifieke toelatingsvoorwaarden gesteld alvorens de opleiding. Enige vliegervaring met een drone is gewenst. 


waardepapieren

Vraag, na het behalen van het theorie examen, praktijk examen en de LAPL keuring met jouw behaalde RPA-L certificaat de ILenT vergunning aan.


direct inschrijven

waarom Endoor?

  • blended learning
  • wij kennen de regio
  • flexibel onderwijs
  • maatwerk
  • waardering van werkervaring
Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     direct inschrijven     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.