Grootkeukentechniek; installeren

introductie

Als beginnend grootkeukeninstallateur bestaan jouw werkzaamheden uit het plaatsen, monteren, installeren, testen en in bedrijf stellen van grootkeukens. Je maakt gebruik van gangbare gereedschappen, meet- en testapparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarbij communiceer je met collega’s uit andere vakgebieden.

Tijdens jouw werkzaamheden neem je een kijkje in de keuken bij horecagelegenheden, zorginstellingen (van ziekenhuizen tot verpleegtehuizen), scholen, kantoren, transportbedrijven (scheepvaart- tot luchtvaartmaatschappijen), asielzoekercentra en XL supermarkten. Zowel nationaal als internationaal.

De cursus Grootkeukentechniek; installeren, laat je kennis maken met de grote diversiteit aan apparatuur en installaties van de professionele keuken.


inhoud cursus

Krijg kennis over thermische kookapparatuur, ventilatiesystemen, koel- en vriesapparatuur, convectie apparatuur, voedseltransport- en uitgiftesystemen. Leer de basisvaardigheden voor het veilig installeren van losse apparaten en installaties in professionele keukens.

Krijg basiskennis van:

  • Industriële voedselbereiding, waaronder opslag, bewaren, bereiden, conserveren, ect.
  • Regels en veiligheidsvoorschriften die gelden in grootkeukens
  • De relevante NEN-normen die betrekking hebben op grootkeukenapparatuur
  • De opbouw, functie en werking van werktuigkundige en elektronische grootkeukenapparatuur
  • De opbouw en functie van vaatwasser apparatuur in grootkeukens
  • De opbouw, functie en werking van koude- en klimaat grootkeukenapparatuur, waaronder: koel- en vriescellen, koelkasten, vrieskasten, ontslijmingskasten voor vis- en schaaldieren, koel- en vriesapparatuur, blastchillers en mechanische transportmiddelen
  • Vaktermen op het gebied van werktuigkunde, elektrotechniek en koude klimaattechniek
  • Montage- en demontage technieken van bestaande apparatuur in grootkeukens
  • De gangbare materialen, middelen en gereedschappen die worden gebruikt bij het plaatsen en monteren van apparatuur in grootkeukens

Het is mogelijk om de opleiding Grootkeukens Installatie te combineren met Grootkeukens Service & Onderhoud.


duur

3 dagen van 8:30 tot 16:30 uur


startdatum en locatie


  • Start datum 13-01-2020
    Prijs € 995,-
    Plaats Hengelo

kosten

Prijs: € 995,- (exclusief BTW)


toelatingsvoorwaarden

Je bent op dit moment werkzaam als installatiemonteur in de grootkeukenbranche en hebt kennis van elektrotechniek op mbo niveau 2. Daarbij volg je een opleiding tot monteur elektrotechniek of heb je deze afgerond.


waardepapieren

Na het succesvol afronden ontvangt de cursist het NVLG branchecertificaat: Grootkeukentechniek; Installeren.


voorwaarden

Start bij voldoende inschrijvingen.


direct inschrijven

waarom Endoor?

  • blended learning
  • wij kennen de regio
  • flexibel onderwijs
  • maatwerk
  • waardering van werkervaring
Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     direct inschrijven     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.