Training Assessor in de procestechniek

introductie

Wil jij je verder ontwikkelen in het beoordelen van mbo niveau 1,2 en 3 studenten in de procestechniek? Vind je het interessant om meer over gesprekstechnieken te weten te komen en vaardigheden te ontwikkelen om goed te beoordelen? Ben je goed op de hoogte van de werkzaamheden binnen jouw bedrijf? Dan is de training assessor iets voor jou! 

Een examen moet door onafhankelijke, objectieve en deskundige assessoren gebeuren. In de training ‘Assessoren’ krijg je uitleg over hoe je het examen op een correcte manier uitvoert. Kijk hieronder bij “inhoud cursus” welke examenmethodiek wordt gebruikt. Examineren vereist voor elk beroep weer andere vaardigheden en bovendien is iedere kandidaat uniek. Dit is de lastige taak van objectief beoordelen door een assessor. Hoe beoordeel je objectief de individuele competenties van kandidaten tijdens het examen?

Deze training wordt aangeboden in samenwerking met ROC van Twente & Certiforce.


inhoud cursus

In deze blended (combinatie van ‘online’ en ‘live’) training kijken we gezamenlijk hoe je de relatie legt tussen de verzamelde bewijzen van een student in zijn examenportfolio, het kwalificatiedossier (en het daarop gebaseerde beoordelingsformulier) en hoe je je observatie tijdens het feitelijke examen koppelt aan de beoordelingscriteria.

Na afloop van deze training is het je duidelijk hoe je het examen kunt voorbereiden, zodanig dat het ook aansluit op de exameneisen en het niveau van de betreffende opleiding. Hoe je schriftelijk bewijs beoordeeld en een observatie op een zo objectief mogelijke wijze kan uitvoeren. De training heeft een interactief karakter waarbij diverse werkvormen worden afgewisseld met ondersteunende video’s. Tijdens het ‘online’ gedeelte doe je de kennis op die nodig is om de diverse beoordelingsmethodes te kunnen uitvoeren. Tijdens de live bijeenkomsten gaan we vooral oefenen met elkaar om bekwaam te worden in de assessor-vaardigheden. 

De onderwerpen van de training worden op maat toegepast op de behoefte van de groep. Mogelijke onderwerpen kunnen zijn: 

 • valkuilen assessor
 • toets- en waarderingskader
 • objectief beoordelen met VROEG-WACKER methode
 • exameninstrumenten vertalen naar de praktijk (RUBRICS)
 • maken van een examenopdracht die past bij het bedrijf en kwalificatiedossier
 • proeve van bekwaamheid voorbereiden, uitvoeren en evalueren.
 • voeren van een Criterium gericht interview (STARR)
 • beoordelen portfolio (VRAAK criteria)
 • gebruik van examenreglement 

De ervaring leert dat deelnemers elkaar tijdens de training inspireren en veel van elkaar leren. 


duur

De online training duurt ca 6 uur (verschillende blokken en opdrachten die je in je eigen tijd kan maken). De live bijeenkomst is een dag. 

Locatie bijeenkomst:

Plaats: Flierveldshoeve, Flierveldsweg 24, 7554SP Hengelo

Bij onvoldoende aanmeldingen kan de datum verschoven worden. U krijgt dan tijdig bericht.


studiebelasting

De online training duurt ca 6 uur (verschillende blokken en opdrachten die je in je eigen tijd kan maken). De live bijeenkomst is een dag. 


startdatum en locatie


 • Start datum 05-11-2020
  Prijs € 350,-
  Plaats Hengelo

kosten

Prijs: € 350,- (inclusief BTW)


toelatingsvoorwaarden

HBO denkniveau 


waardepapieren

Getuigschrift.

Na afloop van de “live”- training krijgt u informatie hoe u zich kunt laten certificeren tot ‘praktijkassessor’ door Certi Force en deze vindt plaats op basis van het certificatieschema assessor. Na de certificering is de assessor landelijk erkend en opgenomen in het register assessoren van de Nederlandse Vereniging Examinering (NVE).


direct inschrijven

waarom Endoor?

 • blended learning
 • wij kennen de regio
 • flexibel onderwijs
 • maatwerk
 • waardering van werkervaring
Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     direct inschrijven     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.