Training voor Praktijkopleiders (Werkend Leren in Procestechniek)

introductie

Wil jij ook professioneel opleiden en begeleiden in de procesindustrie? Vraag je je af of je een goede beoordelaar bent? Wil je weten hoe andere opleiders omgaan met dilemma’s?

Wij werken met ervaren trainers die je inzicht geven in je eigen vaardigheden en valkuilen. Zij geven je handvaten en tools om een professioneel opleider te worden.


inhoud cursus

Het succes van de operator-in-opleiding wordt voor een groot gedeelte bepaald door een goede praktijkopleider. Een praktijkopleider die het productieproces goed kent, maar ook weet hoe hij/zij zijn/haar verhaal goed kan overbrengen. Een praktijkopleider coacht, motiveert, maar beoordeelt ook de student. In de training voor praktijkopleiders leert de praktijkopleider de deelnemer binnen de praktijk van het leertraject te begeleiden.

De training is praktijkgericht, het geleerde is direct toepasbaar. Er wordt veel geoefend in de rol van praktijkopleider met communicatie, feedback en beoordelingen geven. Daarnaast wordt aan de hand van het lesmateriaal uitleg gegeven over de uitvoering van het leren met het WLP model.

De training bestaat uit 2 dagdelen en één certificeringsworkshop

De onderwerpen zijn methodiek opleiding operator (optioneel), coachen, feedback geven, communicatie en beoordelen in de praktijk, plannen en organiseren.

Daarna is het mogelijk om ook de cursus Certificeringsworkshop voor Praktijkopleiders te volgen, waarin worden behandeld: samenwerking praktijkopleider-deelnemer-docent, het competentieprofiel en certificeringtraject en, opbouw portfolio.

Let op! Hiervoor moet je je apart aanmelden bij de cursus Certificeringsworkshop voor Praktijkopleiders!


duur

2 dagdelen (ochtend en/ of middag). De locatie zal nader worden bepaald.

 • donderdag 18 juni  van 9.00 tot 13.00 uur
 • donderdag 9 juli van 9.00 tot 13.00 uur

Locatie:

Flierveldshoeve, te Hengelo.


startdatum en locatie


 • Start datum 18-06-2020
  Prijs € 544,50
  Plaats Hengelo

kosten

Prijs: € 544,50 (inclusief BTW)

 • certificeringsworkshop en certificeringstraject inclusief portfoliogesprek met de ROC examinator € 185,- (exclusief btw).

Eventuele aanschaf van lesmateriaal (bijvoorbeeld lesboeken) dien je zelf te bestellen. Endoor kan je adviseren over welke boeken je waar kan bestellen. 


toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen toelatingsvoorwaarden van toepassing. 


waardepapieren

Getuigschrift. 

Daarna is het mogelijk om ook de workshop benodigd voor certificering te volgen, waarin worden behandeld: samenwerking praktijkopleider-deelnemer-docent, het competentieprofiel en certificeringtraject en, opbouw portfolio.

Let op! Hiervoor moet je je apart aanmelden bij de cursus Certificeringsworkshop voor Praktijkopleiders!


direct inschrijven

waarom Endoor?

 • blended learning
 • wij kennen de regio
 • flexibel onderwijs
 • maatwerk
 • waardering van werkervaring
Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     direct inschrijven     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.