CORONA UPDATE

De ontwikkelingen rond het coronavirus gaan snel en de situatie verandert voortdurend. We vinden het belangrijk om een veilige en gezonde werk- en studieplek te kunnen bieden. Daarom hanteren wij de Coronaregels zoals deze zijn opgelegd vanuit de overheid.

 

Algemeen

Het onderwijs kan vanaf de start van het schooljaar 2021-2022 weer fysiek plaatsvinden zonder de 1,5 meter maatregel. De andere basismaatregelen blijven gelden zodat het onderwijs veilig en verantwoord kan worden aangeboden. Daarnaast gelden er aanvullende maatregelen om fysiek onderwijs zonder 1,5 meter mogelijk te maken en te houden. Deze zijn in dit kader opgenomen. Aan een ieder de vraag deze maatregelen nauwgezet te volgen, zodat we er alles aan doen om te voorkomen dat het onderwijs lopende het jaar afgeschaald moet worden.

 1. Uitgangspunt
  Uitgangspunt voor handelen en werken zijn de basismaatregelen. De 1,5 meter afstandsnorm in het mbo komt per 30 augustus a.s. te vervallen. Binnen onderwijsgebouwen behoeft niet langer afstand te worden gehouden. Dit geldt voor studenten en medewerkers.

 2. Mondkapjes
  Per 30 augustus a.s. zijn zowel studenten als medewerkers verplicht een mondkapje te dragen wanneer zij zich verplaatsen in het schoolgebouw. Op een vaste zitplaats en tijdens de onderwijsactiviteit kan het mondkapje af. Daar waar de brancheprotocollen dit voorschrijven, is bij de praktijklessen een mondkapje verplicht.

 3. Maximale groepsgrootte
  Per zelfstandige ruimte waar onderwijsactiviteiten (bijvoorbeeld: les, praktijkles, bijeenkomsten, open leercentrum) plaatsvinden, mogen maximaal 75 studenten exclusief docenten of begeleiders aanwezig zijn. De maximale groepsgrootte geldt niet voor gangen en andere doorstroomlocaties. Voor het afhalen van boeken en andere media is er ook geen maximum als er op die plek geen zitplaatsen zijn ingericht.

 4. Zelftesten
  Studenten en medewerkers -zowel niet als wel gevaccineerd- worden nadrukkelijk geadviseerd twee maal per week een zelftest te gebruiken (zelftestonderwijs.nl).

 5. Onderwijsactiviteiten
  School heeft een cruciale sociale functie als ontmoetingsplaats. We zoeken de juiste balans tussen on- en offline onderwijs, zelfstandigheid en gezamenlijkheid. Het onderwijs zal deels online worden aangeboden (uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld specifieke groepen). 

 

Veelgestelde vragen

De verspreiding van het coronavirus en de gevolgen voor het onderwijs van Endoor roept vragen op. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via e-mail: info@endoorleren.nl of telefoon: 088 - 102 11 00.

 

Hoe informeert Endoor haar opdrachtgevers en individuele deelnemers?

Ben je opdrachtgever, dan word je benaderd door je adviseur om verdere afspraken te maken over de voortgang van opleidingstrajecten die in de genoemde periode gepland staan.

 

Heb je je aangemeld als individuele deelnemer van een cursus of training die in deze periode gepland staat, dan onvang je een e-mail of telefoontje met nadere informatie. 

 

Wat doen wij aan de coronamaatregelen?

Je moet op elke locatie bij binnenkomst je handen desinfecteren. Ook zijn er papieren handdoekjes beschikbaar. We hebben looproutes gemaakt en in een ruimte mogen niet te veel mensen aanwezig zijn. Natuurlijk wordt er ook goed en vaak schoongemaakt. Daarnaast hanteren we de 1,5 meter afstand.

 

Eigen mondkapje dragen
Als je op een van onze locaties komt, draag je het mondkapje bij binnenkomst. Je mag het kapje afzetten als je in het lokaal op je plek zit, op 1,5 meter afstand van anderen. Sta je op van je plek of verlaat je het lokaal: dan zet je je mondkapje op. 

 

Het RIVM geeft algemene informatie over Corona

Check de volgende pagina’s:

 

 

Houd rekening met de algemene maatregelen:

 • Was je handen regelmatig;
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes;
 • Stop met handen schudden;
 • Blijf thuis als je klachten hebt en vermijd sociale contacten.