Uniek opleidingstraject voor werkzoekenden uit Twentse Gemeenten

Zijkant Endoorstart

Dit is een voorbeeld van een versneld en flexibel opleidingstraject op maat. Meer over Endoorstart

Endoor heeft een uniek opleidingstraject ontwikkeld om werkzoekenden om te scholen tot Junior Software Developer. Deelnemers die het traject succesvol doorlopen, kunnen onder andere als Junior Software Developer aan de slag in het bedrijfsleven. Endoor laat hiermee zien maatwerk te leveren op het gebied van educatie in een sector waar de personeelstekorten al jaren hoog zijn.

Dit opleidingstraject is in opdracht van 14 Twentse Gemeentes en in samenwerking met Werkplein Twente totstandgekomen. Het doel is om deelnemers de basiskennis van programmeren te leren. Dat zal leiden tot (tijdelijke) plaatsingen bij diverse bedrijven in de regio om praktijkervaring op te doen. Daarmee krijgen werkzoekenden een nieuw, duurzaam perspectief op werk.

 

Endoor speelt in op groeiende vraag ICT medewerkers

Werkzoekenden uit alle 14 gemeenten in de regio Twente die minimaal een mbo niveau 4 hebben, geïnteresseerd zijn in ICT en een goede motivatie hebben, kunnen zich aanmelden deze opleiding. 

 

De ICT-sector is al jaren een groeisector, maar ook bij bedrijven buiten de ICT is een sterk groeiende vraag naar nieuwe IT medewerkers zichtbaar. Voor werkzoekenden biedt deze sector dus relatief veel zekerheid. De Twentse Gemeenten vinden het belangrijk om perspectief te bieden aan haar inwoners die werkzoekend zijn. Daarom investeert de gemeente in deze opleiding waarin zij mede ondersteund worden door onder andere het Twents Fonds voor Vakmanschap.

 

Het eerste traject tot Software Developer is in 2020 met succes afgerond

Van de 20 geslaagde deelnemers hebben 12 een duurzame plaats binnen de ICT sector gevonden. In oktober 2021 starten we met het tweede opleidingstraject tot Frond-end Developer:

 

Start: maandag 25 oktober

Duur: 2 maanden fulltime

Groep: (maximaal) 15 deelnemers

Volledige baanintenties voor een aansluitend contract van minimaal 6 maanden voor de (geslaagde) deelnemers

 

Het is knap dat deze groep mensen de stap heeft gezet om een opleiding te volgen. Als je als persoon die slag weet te maken dan heb je doorzettingsvermogen nodig en laat je wilskracht zien.
- Marcel Roesink, docent ICT bij ROC van Twente

Ervaring van deelnemer Software Developer opleidingstraject

Voor de 29-jarige Nikita Stegeman uit Enschede, één van de deelnemers uit de eerste opleiding, brengt het opleidingstraject weer perspectief: “Ik ben een tijd thuis geweest vanwege een burn-out. Gemeente Enschede wees mij op deze opleiding en ik heb deze kans met beide handen aangepakt. Door de opleiding heb ik weer een doel voor mijzelf en mijn gezin. Nu ik mijn draai in de online lessen heb gevonden, merk ik dat het mij heel goed afgaat. Dat is heel leuk om te ervaren. De stof is pittig maar de begeleiding is heel goed. Ik ben dan ook blij dat de opleiding, ondanks de coronacrisis, toch door is gegaan.”

 

Meer informatie

Meer weten over dit opleidingstraject? Neem dan contact op met Arjan Bieleveldt: 06 39 11 40 43.

 

Lees ook het artikel dat verschenen is in INN'twente magazine over het Software Developers traject.

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn
Bel Arjan Bieleveldt Adviseur 06 - 39 11 40 43 abieleveldt@endoorleren.nl