Opleiden in krapteberoepen

Endoor is gestart met een uniek opleidingstraject om 25 werkzoekenden om te scholen tot Junior Software Developer. Deelnemers die het traject succesvol doorlopen, kunnen onder andere als Junior Software Developer aan de slag in het bedrijfsleven. Endoor laat hiermee zien maatwerk te leveren op het gebied van educatie in een sector waar de personeelstekorten al jaren hoog zijn.

In opdracht van Gemeente Enschede en in samenwerking met Werkplein Twente is de afgelopen periode alles in het werk gesteld om het opleidingstraject te starten. Het doel is om deelnemers de basiskennis van programmeren te leren. Dat zal moeten leiden tot (tijdelijke) plaatsingen bij diverse bedrijven in de regio om praktijkervaring op te doen. Daarmee krijgen werkzoekenden een nieuw, duurzaam perspectief op werk.

 

Benieuwd wat onze deelnemers voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
In samenwerking met de gemeente Enschede biedt Endoor bedrijven in Twente de mogelijkheid om een proefplaatsing aan te gaan. Dat betekent dat deelnemers een mooie start kunnen maken op de arbeidsmarkt en dat bedrijven maatschappelijke betrokkenheid kunnen laten zien onder gunstige voorwaarden. Het opleidingstraject loopt nog tot en met 3 juli 2020. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met onze adviseur Arjan Bieleveldt voor een vrijblijvend gesprek. 

 

Endoor speelt in op groeiende vraag ICT medewerkers

Deelnemers vanuit de bijstand en statushouders uit alle 14 gemeenten in de regio Twente die minimaal een mbo niveau 4 hebben, geïnteresseerd zijn in ICT en een goede motivatie hebben, konden zich aanmelden deze opleiding. De ICT-sector is al jaren een groeisector, maar ook bij bedrijven buiten de ICT is een sterk groeiende vraag naar nieuwe IT medewerkers zichtbaar. Voor werkzoekenden biedt deze sector dus relatief veel zekerheid. Gemeente Enschede vindt het belangrijk om perspectief te bieden aan haar inwoners die werkzoekend zijn. Daarom investeert de gemeente in deze opleiding waarin zij mede ondersteund worden door het Twents Fonds voor Vakmanschap.

 

Arjan Bieleveldt is adviseur bedrijfsopleidingen en vertelt: “Uit de talentscan bleken 25 van de in totaal 36 geïnteresseerden direct geschikt te zijn om met deze kansrijke opleiding op niveau 4 te beginnen. Door de Corona situatie is het noodzakelijk geweest om de opleiding de eerste drie maanden om te zetten van klassikaal naar digitaal onderwijs. De laatste maand wordt de opleiding weer klassikaal en fysiek vervolgd en afgerond bij the CeeSpot in Enschede. De opleiding duurt 4 maanden. De deelnemers maken een start met de basis skills van programmeur en volgen lessen in communicatieve en moderne vaardigheden. Daarnaast ondersteunt ROC van Twente de deelnemers om ze, na het behalen van het getuigschrift, te plaatsen in functies binnen (stage)bedrijven, in de hoop dat zij voor langere tijd aan de slag kunnen.”

Het is knap dat deze groep mensen vanuit de bijstand de stap heeft gezet om een opleiding te volgen. Als je als persoon die slag weet te maken dan heb je doorzettingsvermogen nodig en laat je wilskracht zien.

- Marcel Roesink, docent ICT bij ROC van Twente

Voor de 29-jarige Nikita Stegeman uit Enschede, één van de deelnemers, brengt het opleidingstraject weer perspectief: “Ik ben een tijd thuis geweest vanwege een burn-out. Gemeente Enschede wees mij op deze opleiding en ik heb deze kans met beide handen aangepakt. Door de opleiding heb ik weer een doel voor mijzelf en mijn gezin. Nu ik mijn draai in de online lessen heb gevonden, merk ik dat het mij heel goed afgaat. Dat is heel leuk om te ervaren. De stof is pittig maar de begeleiding is heel goed. Ik ben dan ook blij dat de opleiding, ondanks de coronacrisis, toch door is gegaan.”

 

Meer informatie

Meer weten over dit opleidingstraject? Neem dan contact op met Arjan Bieleveldt: 06 39 11 40 43.

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn
Bel Arjan Bieleveldt Adviseur 06 - 39 11 40 43 abieleveldt@endoorleren.nl