Toekomstig medewerkers Arriva starten in opleiding tot buschauffeur

Op donderdag 9 mei 2019 werd op ROC van Twente, locatie de Sumpel de aftrap gedaan voor de BBL-opleiding tot buschauffeur voor openbaarvervoerbedrijf Arriva. De opleiding is 20 mei 2019 van start gegaan en heeft binnen één jaar tijd de enthousiaste 13 deelnemers van het traject klaargestoomd tot het vak van buschauffeur.

 

Hoe zag de dag eruit?

Donderdag stond in het teken van een kennismaking van en met de deelnemers. Hier waren zowel de deelnemers, de docenten van ROC van Twente als medewerkers van Arriva aanwezig. Na de intakegesprekken en de verschillende presentaties te hebben bijgewoond werd er ’s middags een AMN Talentscan afgenomen. Deze scan dient ervoor te zorgen dat de docenten inzicht krijgen hoe zij de deelnemers op een juiste manier kunnen prikkelen en lesgeven. 

 

Het opleidingstraject

De 13 deelnemers van de opleiding hebben een BBL-traject doorlopen dat hen binnen 1 jaar tijd opleidt tot het vak van buschauffeur. Aangezien de deelnemers nog niet beschikten over het vereiste D-rijbewijs, hebben zij de eerste paar weken zich hierop voorbereid. De eerste paar weken is de opleiding meer theoretisch vormgegeven. Wanneer zij beschikken over de theorie voor rijbewijs D en het vakbekwaamheidsdiploma code 95 zullen de deelnemers worden klaargestoomd om aan de slag te gaan als buschauffeur. Wanneer de deelnemers het traject succesvol afronden, zullen zij beschikken over een niveau 2 MBO-diploma en garantie op een baan bij Arriva.

 

Ook Arriva weet ROC van Twente te vinden

Hoewel Arriva als openbaarvervoerbedrijf landelijk werkzaam is, hebben zij de opleiding verzorgd in samenwerking met ROC van Twente. ROC van Twente heeft de kennis en expertise binnen dit vakgebied en biedt de opleiding aan. De opleiding en de beroepspraktijkvorming vindt bij Arriva in drie regio’s plaats: Achterhoek Rivierenland, Limburg en Oost- en West-Brabant. Na het succesvol doorlopen van het traject wordt de deelnemer een baan aangeboden in één van deze regio’s.

 

Win-win

Arriva beschikt over een nieuwe lichting goedopgeleide chauffeurs, chauffeurs die al goed zijn ingewerkt. En de deelnemers? De deelnemers krijgen een kosteloze opleiding en verlaten de schoolbanken met een dubbele winst: een MBO niveau-2 diploma en een baan.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Stel je vraag aan Jacqueline Mens-Bolhuis.
Bel 06-10120274 of mail haar.
Mailen

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn
Bel Jacqueline Mens-Bolhuis Adviseur 06 - 10120274 jmens@endoorleren.nl