Toekomstig medewerkers Arriva starten in opleiding tot buschauffeur

Op donderdag 9 mei werd op ROC van Twente, locatie de Sumpel de aftrap gedaan voor de BBL-opleiding tot buschauffeur voor openbaarvervoerbedrijf Arriva. De opleiding zal 20 mei van start gaan en zal binnen één jaar tijd de enthousiaste 13 deelnemers van het traject klaarstomen tot het vak van buschauffeur.

 

Hoe zag de dag eruit?

Donderdag stond in het teken van een kennismaking van en met de deelnemers. Hier waren zowel de deelnemers, de docenten van ROC van Twente als medewerkers van Arriva aanwezig. Na de intakegesprekken en de verschillende presentaties te hebben bijgewoond werd er ’s middags een AMN Talentscan afgenomen. Deze scan dient ervoor te zorgen dat de docenten inzicht krijgen hoe zij de deelnemers op een juiste manier kunnen prikkelen en lesgeven. 

 

Het opleidingstraject

De 13 deelnemers van de opleiding zullen een BBL-traject doorlopen dat hen binnen 1 jaar tijd opleidt tot het vak van buschauffeur. Aangezien de deelnemers nog niet beschikken over het vereiste D-rijbewijs zullen zij de eerste paar weken zich hierop gaan voorbereiden. De eerste paar weken zal de opleiding meer theoretisch worden vormgegeven, wanneer zij beschikken over de theorie voor rijbewijs D en het vakbekwaamheidsdiploma code 95 zullen de deelnemers worden klaargestoomd om aan de slag te gaan als buschauffeur. Wanneer de deelnemers het traject succesvol afronden zullen zij beschikken over een niveau 2 MBO-diploma en garantie op een baan bij Arriva.

 

Ook Arriva weet ROC van Twente te vinden

Hoewel Arriva als openbaarvervoerbedrijf landelijk werkzaam is, zullen zij de opleiding verzorgen in samenwerking met ROC van Twente. ROC van Twente heeft de kennis en expertise binnen dit vakgebied en biedt de opleiding aan. De opleiding en de beroepspraktijkvorming zal bij Arriva in drie regio’s plaatsvinden: Achterhoek Rivierenland, Limburg en Oost- en West-Brabant. Na het succesvol doorlopen van het traject wordt de deelnemer een baan aangeboden in één van deze regio’s.

 

Win-win

Arriva zal straks beschikken over een nieuwe lichting goedopgeleide chauffeurs, chauffeurs die al goed zijn ingewerkt. En de deelnemers? De deelnemers krijgen een kosteloze opleiding en verlaten de schoolbanken met een dubbele winst: een MBO niveau-2 diploma en een baan.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Stel je vraag aan Jacqueline Mens-Bolhuis.
Bel 06-10120274 of mail haar.
Mailen

vrijblijvend gesprek?

LinkedIn
Bel Jacqueline Mens-Bolhuis Adviseur 06 - 10120274 jmens@endoorleren.nl