20-12-2018
| Werken en leren

Teammanager Johan Soer leert zelf ook nog elke dag

Teammanager laboratorium en procestechniek Johan Soer (57) weet wat het is om een baan te combineren met school. Dat doet hij zelf ook al jaren. Van techniek naar management. Johan Soer leert nog elke dag.

 

Hij vouwt een vel papier uit. Het is zijn visiedocument voor de opleiding die hij zelf volgt. Hij beschrijft hier het idee voor een ‘kwalitaria’ binnen ROC van Twente. Johans idee is gebaseerd op zijn vroegere uitgaansleven in Gramsbergen, waar hij na het stappen vaak een kroket uit ‘de muur’ trok. Hij vergelijkt dit voor het ROC met de vraag van een bedrijf en het aanbod. De teammanager gelooft in zijn idee. Sterker: het is al in uitvoering. Studenten kiezen niet een hele opleiding, maar gedeeltes hieruit. Modules dus. Zodat ze alleen dat leren waar ze behoefte aan hebben. Dus niet een heel menu (opleiding), maar alleen die kroket (de module). Hij komt veel bij bedrijven. Daar merkt hij dat niet alle bedrijven volledige opleidingen willen voor hun medewerkers.

 

Ontwikkeling 

Johan werkt nu ruim 17 jaar binnen het ROC. Hij is begonnen als fulltime docent. “Geweldig leuke tijd”, zegt hij over die periode. Door zijn ervaring is Johan niet alleen gaan lesgeven, maar heeft hij ook veel andere taken opgepakt en zichzelf ontwikkeld. 

 

De manager is een mooi voorbeeld van een MAVO/LTS­ man die uiteindelijk naar het hbo ging. “Ik kan studenten ook vaak een spiegel voorhouden.”

 

 

Nieuwsgierig geworden of wil je weten
wat Endoor voor jou kan betekenen?
Neem dan contact met ons op.
Contact