07-05-2020
| Quarantaine tips

De Quarantaine tips van Team Endoor

Al een aantal weken werkt een groot deel van Nederland vanuit huis in verband met de Corona maatregelen. Zo ook Team Endoor. Aangezien we aan huis gekluisterd zitten, is er meer tijd voor elkaar, maar ook voor bijvoorbeeld klusjes die er al een tijdje liggen. In deze blog vertellen we hoe wij onze quarantaineperiode besteden. Wie weet brengt het je op goede ideeën!

 

Arjan: ‘ik heb nu geen excuus meer om niet te klussen en tuinieren’

“Tijdens het (online) thuiswerken is tijd en ruimte voor ontspanning ook essentieel. Dat gaat me goed af. Er zijn veel klusjes gedaan die al een tijdje zijn blijven liggen. Nu heb ik geen excuus meer om niet te gaan klussen en tuinieren. Het huis en de tuin heeft er sinds jaren niet zo goed uit gezien. Mijn dagelijkse doel is minimaal 10.000 stappen te zetten en dat wordt gehaald. Evenals twee keer per week heerlijk hardlopen in de bossen van Twickel, je gaat de natuur nog meer waarderen. Ik heb me tijdelijk omgeschoold tot surveillant tijdens de centrale examens voor ROC van Twente, fijn om zo een extra bijdrage te kunnen leveren. En elke dag een Sudoku puzzel kraken en hogere niveaus opzoeken. Vraagt veel geduld, creativiteit en denkvermogen, een mooie combinatie!”

 

Lilian: ‘onze bruiloft gaat wel door!’

“We hebben besloten om onze bruiloft toch door te laten gaan. We kunnen wel wat positiviteit gebruiken in deze moeilijke periode. Ondanks dat je niet met meerdere mensen bij elkaar mag zijn, maken we er toch een mooie dag van met z’n tweeën.”

 

Anouk: ‘er mag gedanst worden!’

“Ik lees eigenlijk nooit, maar ik heb in deze quarantaineperiode veel gelezen. Zo ook het boek ‘de meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Echt een aanrader en een eye opener! Daarnaast heb ik mijn kledingkast goed onder handen genomen en een video kledingruil met vriendinnen georganiseerd. Uiteraard met een hapje en een drankje. Een tip: bezoek de Border in Delden. Dit is een bloemenkwekerij binnen de tuinmuren van de moestuin bij kasteel Twickel. Zo help je de lokale ondernemers ook een beetje in deze moeilijke tijd. Wat ook leuk is, zijn de livestreams die georganiseerd worden door top DJ’s. Zo heb je toch nog een beetje feest: er mag gedanst worden!”

Rick: ‘spelen, spelen en nog eens spelen’

“Naast tuinieren en klussen ben ik weer eens gaan lezen. Het boek van vreugde en 400 brieven van mijn moeder zijn een echte aanrader. Ook zijn we veel aan het spelen met de kinderen. Denk aan knutselen, kleien, kleuren, verstoppertje in de tuin en lekker op de trampoline springen.”

 

Leonie: ‘we hebben een online babyshower georganiseerd’

“De quarantaineperiode besteed ik vooral achter de computer. Alles kan online gewoon doorgaan, dus er zijn al veel online pubquizjes, sportsessies en andere ‘feestjes’ voorbijgekomen. We hebben zelfs een online babyshower met vriendinnen georganiseerd! Daarnaast wandel ik veel, sport ik via online sessies en werk ik graag in de tuin. Ik heb bijna alleen nog maar hoodies, leggings en andere comfortabele kleding gedragen. Sinds deze maatregelen heb ik meer contact met de buren dan voorheen. Ik kijk graag of ik ze ergens bij kan helpen. Ook vind ik het leuk om lokale producenten te steunen door producten bij ze te bestellen, zoals het VrijMiBiPS pakket van Stanislaus Brewskovitch. Dit is een pakket met diverse soorten bier erin om te proeven.”

 

Marjolein: ‘geef jezelf de ruimte’

“Al wekenlang zitten we met z’n vijven thuis, maar ik geniet ervan! Met 3 pubers levert dit mooie gesprekken, maar ook hilarische momenten op. Tussen alle drukte en hectiek in huis, vind ik gelukkig ook nog tijd voor mezelf. Tijdens het wandelen en hardlopen ervaar ik toch een gevoel van vrijheid. Met de camera binnen handbereik, levert dit soms verrassend mooie plaatjes op, waarmee ik weer een boost aan mijn fotografiehobby geef. Héérlijk om hier weer tijd aan te kunnen besteden. Mijn tip: daag jezelf uit! Ga online cursussen volgen om nieuwe vaardigheden te leren. Dan heb je de quarantaineperiode in ieder geval ook nuttig besteed.”

 

Alice: ‘het huis is nog nooit zo schoon geweest’

“In het begin van de quarantaineperiode heb ik het huis eens goed onder handen genomen. De keuken is heringedeeld en schoongemaakt, de badkamer is grondig geschrobd, de kledingkast is uitgezocht en de zolder is opgeruimd. Ook hebben we eindelijk de achtertuin verbouwd. Zonder de verplichte quarantaineperiode was dit waarschijnlijk verschoven naar het najaar. Er stonden ook een aantal festivals op de planning, maar helaas gaan die niet door wegens de Corona crisis. Wel worden er veel livestreams georganiseerd waardoor je toch nog een beetje een festivalgevoel krijgt.”


deze nieuwsberichten vind je misschien ook interessant