Herregistratie BIG - Module A: Voorbereiding Kennisexamen

introductie

Wil jij weer aan de slag als verpleegkundige maar ben je niet meer ingeschreven in het landelijke BIG-register? Volg dan de cursus Herregistratie BIG en laat je her-registreren op basis van de scholingseis. Met dit scholingstraject ga je beter voorbereid het landelijke examen in.

Wij bieden drie modules voor de her-registratie BIG aan die je apart van elkaar op eigen tempo kunt volgen. Wil je liever de modules klassikaal volgen? Dan kan dat natuurlijk ook! Bekijk alle modules op deze pagina: "Her-registratie BIG - modules".


inhoud cursus

Het exameninstrument bestaat uit drie beoordelingsvormen met de volgende onderdelen: 

  • Kennisexamen 
  • Verpleegkundige vaardigheden 
  • Klinisch redeneren 

Alleen door alle drie examenonderdelen met een voldoende af te sluiten is herregistratie mogelijk. 

De examinering vindt gefaseerd plaats. Dit wil zeggen dat het met goed gevolg afleggen van het onderdeel kennisexamen voorwaardelijk is voor het uitvoeren van het onderdeel verpleegkundige vaardigheden. Het met goed gevolg afleggen van het onderdeel verpleegkundige vaardigheden is voorwaardelijk voor het uitvoeren van het examenonderdeel klinisch redeneren.  

In alle drie de beoordelingsvormen wordt kennis getoetst, op diverse niveaus. 

Wij bieden de scholing aan aansluitend op het examen in drie onderdelen. Dit doen wij op facultatieve wijze. Dit houdt in dat je een keuze kunt maken voor 1 of meerdere onderdelen of dat je alle drie de onderdelen gaat volgen. 

Module A: Voorbereiding kennisexamen online (deze cursus)

In dit onderdeel van de scholing krijg je de mogelijkheid om verschillende kennistoetsen te maken waarin de werkprocessen van het kwalificatiedossier MBO-Verpeegkundige zijn verwerkt. Dit is flexibel in te zetten. Dus jij bepaalt wanneer je klaar bent voor de toets en dan krijg je toegang tot de oefentoetsen. Klik op de gele button 'direct inschrijven' voor het aanmelden voor deze module.

Module B: Verpleegkudige vaardigheden

Je kunt deelnemen aan een theoretisch gedeelte en een skills gedeelte. Je kunt een keuze maken welke verpleegtechnische vaardigheden je wilt volgen en wilt oefenen in een skills lokaal onder begeleiding van een docent / instructeur. Bij het examen wordt ook gewerkt met een rekenopgave. Je kunt ook gebruik maken van een module medisch rekenen met de mogelijkheid om een coach moment te plannen met een rekendocent. Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor module B.

Module C: Klinisch redeneren

Je volgt een e-learning klinisch redeneren en verpleegkundige diagnose voor volgen. Hierin wordt aandacht besteed aan de verschillende branches en wordt het ‘zakboek’ geintegreerd.  

De module klinisch redeneren wordt blended aangeboden. Je doorloopt zelfstandig bovengenoemde e-learning en volgt 1 lesmiddag van 4 uur bij ROC van Twente in Almelo. 

Vervolgens kun je facultatief deelnemen aan oefengesprekken waarin een examengesprek wordt geoefend. Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor module C.


duur

3 maanden onbeperkt toegang tot de kennis oefenexamens met antwoorden.

 


kosten

Prijs: € 197,65 (inclusief BTW)

De prijs voor deze module/opleiding/cursus bedraagt €135,-  vrijgesteld van btw als je werkgever (zorgorganisatie) betaalt. Voor zorgorganisaties zijn de cursussen namelijk vrijgesteld van BTW. Vermeld s.v.p. bij opmerkingen dat jouw organisatie in aanmerking komt voor deze vrijstelling zodat wij dat kunnen verwerken op de factuur.

Subsidieaanvraag mogelijk bij Twents Fonds voor Vakmanschap.

Wil je ook de modules B (Voorbereiding Verpleegkundige vaardigheden) en C (Klinisch redeneren) volgen? Schrijf je daarvoor dan apart in.


toelatingsvoorwaarden

  • diploma A, B of Z verpleegkunde 
  • diploma hbo-V Verpleegkundige
  • diploma mbo Verpleegkundige (niveau 4) volgens de kwalificatiestructuur vanaf 1997  
  • de kandidaat moet beschikken over een laptop

waardepapieren

Na de training kun je het examen afleggen herregistratie big. Aanmelden kan bij het consortium via deze link: www.herregistratiewetbig.nl/informatie-voor-verpleegkundige.


direct inschrijven
Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     direct inschrijven     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.
CRKBO Instelling