Certificeringsworkshop voor Praktijkopleiders

introductie

Wil jij professionalisering en erkenning als Praktijkopleider in de procestechniek en leren hoe het certificaat voor praktijkopleider wordt behaald? Meld je dan aan.

Als vervolg op de Training voor Praktijkopleiders (Werkend Leren in Procestechniek) bieden wij je een volgende stap aan in je professionalisering en erkenning als Praktijkopleider, namelijk de Certificeringsworkshop voor Praktijkopleiders.

In het onderwijsmodel WLP ben jij de belangrijke schakel in het leren van de operator leerling in de praktijk. Om de kwaliteit daarvan te borgen streeft het consortium Werkend leren in de Procestechniek en daarmee ook ROC van Twente naar het opleiden en certificeren van alle praktijkopleiders.


inhoud cursus

Voor het behalen van het certificaat bouwt de praktijkopleider een digitaal portfolio op en voert hij/zij een assessment uit waarbij een gediplomeerd examinator van ROC van Twente aanwezig is. Binnen een jaar, na het volgen van de training, kan de praktijkopleider een certificaat behalen dat aantoont dat hij een gecertificeerde praktijkopleider is die in staat is leerprocessen te begeleiden. Bovendien laat hij/zij zien dat hij/zij in staat is een deelnemer zo objectief mogelijk te beoordelen op basis van gedragscriteria. Dit assessment gebeurt bij voorkeur tijdens het uitvoeren van een beoordelingsopdracht door een operator waarbij de praktijkopleider de beoordeling uitvoert.

We benadrukken de volgende competenties van een praktijkopleider:

 • observeren
 • beoordelen
 • feedback geven

Door middel van de tools: WAKKER en STARR.

Benieuwd naar een vervolgcursus als praktijkopleider? Dan is de cursus Intervisie voor Praktijkopleiders in de Procesindustrie wellicht iets voor jou! 


duur

De minimale groepsgrootte is 8 personen, maximaal 12 deelnemers.

Bij voldoende aanmeldingen start de training.

Tijden: van 12.00 tot 16.00 uur.


studiebelasting

1 dag van 4 uur 


startdatum en locatie


 • Start datum 18-11-2020
  Prijs € 544,50
  Plaats

kosten

Prijs: € 302,50 (inclusief BTW)

Eventuele aanschaf van lesmateriaal (bijvoorbeeld lesboeken) dien je zelf te bestellen. Endoor kan je adviseren over welke boeken je waar kan bestellen. 


toelatingsvoorwaarden

Alle dagdelen van de praktijkopleiderstraining goed afgerond.


waardepapieren

Certificaat Praktijkopleider


direct inschrijven

waarom Endoor?

 • blended learning
 • wij kennen de regio
 • flexibel onderwijs
 • maatwerk
 • waardering van werkervaring
Nieuwsgierig geworden en wil je
meer weten? Stel je vraag via de
mail of schrijf je direct in.
mail ons     direct inschrijven     incompany
Deze opleiding
wordt ook incompany
aangeboden.